onsdag 25 mars 2009

Vårfrudagen blev Våffeldagen!

Tänk som det kan bli; Marie Bebådelsedag förvandlades till en särskild dag för våffelätning! Bra! Jag tar alla tillfällen som finns att förgylla vardagen. Idag tänker jag slå på stort och bli lite "wild and crazy" och faktiskt testa något annat än mormors och mammas frasvåfflor som tuggats år ut och år in i säkert 70 år!


I helgen publicerade många dagstidningar det här receptet som jag ska prova:





Foto: Leif R Jansson/SCANPIX

Chokladvåfflor med hallongrädde, 4 portioner ca 45 minuter


4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker
1/2 dl kakao
150 gram mörk choklad
50 gram smör
3 ägg
3 dl mjölk

Topping:

3 dl grädde
1/2 dl flytande honung
1 pkt tinade hallon, 225 g
1/2 dl florsocker
ev färska hallon


Blanda de torra ingredienserna till våfflorna i en skål. Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller i omgångar i mikron. Smält smöret.

Vispa ägg, mjölk, smör och choklad till en jämn konsistens och blanda med de torra ingredienserna.

Vispa grädde och honung. Rör ner hallonen lite slarvigt. Spara några extra hallon till dekoration.

Grädda våfflorna och pudra dem med lite florsocker. Servera med hallongrädden och eventuellt färska hallon som dekor.




Låter mumsigt va?! Ska lägga ut bilder på mina egna mästerverk när de väl är gjorda och kanske till och med en bild av bloggerskan mitt i våffelätandet!



Kram/L

11 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Huga... det ser attans gott ut! Fast kanske inte så gott när man har fått något magvirus :(

Kram J

Love Your Homes sa...

Jaha ja, nu blir man helt avslöjad...det här kan man ju inte motstå och det visste du nog, min tunga last till bakverk.....och hallon på toppen.

Nu återstår att övertala maken att ta sig an detta, hade tänkt mig med dinkel, men tror detta recept slår högre! Jag vill definitivt ha våfflor till lunch.

Får vi se ett par ljuva ögon lite senare eller blir det mest grädde, tro?

Kram ♡ sKära
från Ia

Maud Persson sa...

Vilken tur vi har som får frossa mitt i vardagen!
Jag som har hallon i frysen, vildhallon!

Tusenfröjd sa...

Mmmm, det låter smaskens! Det får jag nog pröva idag... Så fint överkastet är och påslakanet. Det är så snyggt med överkast men jag är så dålig på att bädda. Har man bara snygga påslakan så är det väl ok utan:-)
Ha det så underbart!
Liv

Kristin sa...

Hej hej, det verkade jättesmarrigt. Vi tjuvstartade igår med våfflor (fast Ekströms på påse - smidigt och snabbt...), eftersom min man jobbar hela dagen ända till sent ikväll idag och inte kunde vara med och äta om vi hade gjort dem idag. Till och med lilla M, 13 mån, åt med förtjusning...

Ha det bra och hoppas våfflorna blir kanon!!!

Tulipa sa...

hej Lena!

Bara jag igen för jag såg dina våfflor, ska se om jag kan bjuda familjen på dem i kväll, vore trevligt!

tack för receptet!

(vår kille 5 år till sommaren påminde mig igår om att det var våffeldagen idag...kanske borde ta det till mig!)

Kram!

Älfgärdet sa...

Härligt! Jag är inte nån våffel/pannkaksmänniska men ditt recept kanske kan omvända mig! (Ja ibland måste jag ju offra mig för barnen & mannens skull...).Låter väldigt gott! Ser fram emot våffelsmaskande bilder ;).

Skatan sa...

Åh jädran! Det ser gott ut :)

Angående skylten så gjorde jag först ett totalt misslyckat försök. Skylten jag visar är försök två...tack och lov att nummer ett inte var väggen :)

/Anna

Fröken Skicklig sa...

Hmmmm, jag längtar efter sommaren, fräknar på näsan och vildhallon bakom huset!

Tack för Dina fina rader på min blogg, kära Lena. Det gjorde mig verkligen glad att Du lämnade så söta kommentarer.

Nu håller jag tummarna att Prinsessan på Ärten kanske får ett nytt hem hos Er!

Soliga hälsningar, Juliane

Jenny sa...

Hej!
De där våfflorna ser jättesmarriga ut med både hallon och choklad..mmmm!

Kram Jenny

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Här blir det våffler till kvällsmat.
Kram Lotta