onsdag 21 januari 2009

Förvaring

Finns det någon som känner att "förvaringsutrymmena här hemma är jättebra!"? Finns det någon som inte vill ha mer?! Förvaring kan ju vara så mycket, från förråd till garderober, skåp, byråer och andra lådor till korgar och askar.


Mina två flickor har en massa småpryttlar (läs Bratzörhängen och Barbieskor, klistermärken och luktsuddgummin) men också stora skrymmande leksaker, som dockhusen. Sällan är de här leksakerna i vackra, mjuka färger, sådana man gärna har framme. Nej, det ska helst vara knallrosa, leopardfläckigt, illorange!
Då är det skönt att ha ett stort skåp att stuva in allt i. Tungt var det, maken och jag bar det genom en trång källare och upp för en smal källartrappa innan vi fick upp det på släpet. Osams blev vi också. Men det var det värt för 250 kr + färg.

Efter några lager färg skulle det sen upp på övervåningen. Svängd trappa. Tungt och brett skåp. Många svordomar.

Paus i några dagar. Nederdelen med benen skruvades bort + trappräckena. "Machogrannen" tillkallades, han som tyckte att han nog kunde bära skåpet själv... "Nja, det kanske var lite brett". Men upp kom det till slut. Vi är nöjda och det är lillsippan också som nu kan ana vad mamman har tänkt sig med det nya rummet som ska bli verklighet någon gång under året.
Mjuka färger, fina mönster, Maileg och Panduro.


Eller såhär, med lilla huskistan från Rice och makens
älskade gamla traktor med släp.Tack alla ni rara för krya-på-dig-hälsningar till lilltösen som klarade sig med en lindrig hjärnskakning. Hon har varit i skolan idag och tyckte det blev ganska jobbigt med alla som skulle höra samma dramatiska historia om och om igen...


Be careful out there!
Lena

11 kommentarer:

Tusenfröjd sa...

Tänk vad fort det kan hända något... man blir ju så rädd! Skönt att hon mår bra igen!
Skåpet måste vara värt allt slit, det är ju jättefint! Bra att man kan stänga dörrarna så att man slipper se. Me like a lot:-D
Ha det så underbart/ Liv

Love Your Homes sa...

Härligt att höra att lilla mår fint igen.

Om jag får tjejer i huset någon gång( läs barnbarn),
vill jag verkligen göra så här fint.....underbart.

Det är värt lite svordomar.....

Puss o kram,
Ia

Grodmamman sa...

Helt klart värt några svordomar!:) Så skönt att slippa se alla småpryttlar dessa små tjejer har!
Kram

Sand mellan tårna sa...

Tack för dina supergulliga kommentarer!

Det leksaksskåpet var jättefint!

Kram Linda

Karin A sa...

Här passar verkligen uttrycket lön för mödan. Så otroligt bra det blev även om det var kämpigt på vägen! Ha en härlig vecka! Kram Karin

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Fy så otäckt! Hjärnskakning är ju inte kul alls!

Äldste sonen hade en lättare när han var runt 3-4 år, efter en vurpa på badrumsgolvet efter kvällsbadet.

Mådde illa men kräktes inte, så vi fick vara hemma efter konsultation med SVU. Men somna fick han inte på flera timmar och jag minns att det var ett väldigt sjå att hålla honom vaken eftersom det var sena kvällen/natten!!

Hoppas tjejen mår mycket bättre nu!!

Väldigt fint skåp också:)

Susanne

Annas skattkammare sa...

Så fint och praktiskt med linneskåp som förvaring åt alla alldeles för färgglada leksaker. Bilden med kaninen på traktorn tycker jag var urcharmig!
Kram /Anna

Lilla huset på prärien sa...

God morgon Skära! ;)

Sitter här med grus i ögonen och tittar in till dig en sväng. Skåpet blev verkligen jättefint! Det var värt all möda. Så skönt att det äntligen är på plats!

Blir ingen lång stund här på bloggen idag för barnen bråkar redan där ute... :( Blir förresten ingen Hedentorps idag för hon hade inte fått in några grejer alls... tyvärr. Får hitta på någonting annat eller stannar vi bara hemma.

Ha det bäst!

Kram J

Jenny sa...

Vilket vackert skåp!
Kram Jenny

StrandviksVillan sa...

Vilket vackert skåp! Var hittar alla bloggare sina fina möbler...? Du har så rätt, förvaring har man aldrig för mycket av, det är ju för konstigt :P
Det där med möbeltransport i trappan känner man igen. Tapeten har nog fått sig några rispor.
Skönt att höra dottern mår bättre! Hos oss är dottern sjuk igen, bara två och en halv vecka sedan hon blev frisk, suck...
Sköt om er! A-C

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Kanon fint..jag har också börjat leta skåp.
Kram Lotta