onsdag 2 september 2009

att dela med sig

Eftersom flera av er frågat: Loppisen i lördags gick bra, vi fick sålt en hel del, men böcker är verkligen iskallt på loppis, inte ens 5 pocket för en tjuga gick hem! Men tre mattor, korgstol, spjälsäng och svenskt glas gick bra. Och nu ska jag vara så snäll och dela med mig av förtjänsten till den goa, rara skattmasen, tänk så glad han blir (det måste vara en han, en riktigt grinig en, i lite för trång grå kostym med för korta byxor och kortärmad polyesterskjorta med svettringar under ärmarna). Parkeringsböter och kvarskatt kvalar in på ungefär samma popularitetslista hos mig.
Nya fina ljuslyktor från tine k home

Det vi inte blev av med, t ex en full blå IKEA-kasse med gosedjur och dockor, några bananlådor med knoppussel, spel och böcker, ska jag köra iväg med imorgon. För efter idogt letande efter "rätt" mottagare, fick jag till slut, genom verksamhetschefen på socialförvaltningen, kontakt med Agneta som är barngruppsamordnare. För barn i familjer i behov av stöd - här i stan, i vårt land.

Det blir dagens tips till er som rensar i röran, ge vidare!

Ett litet förtydligande i efterhand: Nej, jag tänker inte skatta för mina loppisinkomster, än så länge är de skattebefriade. Däremot fick jag en saftig kvarskatt som loppisinkomsterna går till, det var så jag menade!

Lena

22 kommentarer:

Love Your Homes sa...

Bara älskar din inställning, dels till skattmasen, vilken fullträff i beskrivning, nu vet jag hur han ser ut.....ha ha ha.
Mest gillar jag hur du engagerat dig i hur du skall ge dina överblivna saker vidare, paying them forward!

You're my girl!

Med fingrarna i (j)orden sa...

Jag har slutat med loppis, för det är nästan ingen som köper. Brukar skänka till Loppan i HÖganäs istället, det de inte kan sälja går till välgörenhet i Kosovo, liksom pengarna de drar in.
Enda problemet är att jag brukar handla lika mycket som jag skänker, det blir aldrig mindre bråte här hemma.

annashusidingtuna sa...

Bra idee! Jag har givit bort grejer till dagis de brukar bli glada för lite för dem nya saker.
Kram Anna

Grodmamman sa...

Vad bra att sakerna kommer till användning!:) Har också tänkt på den möjligheten, men än så länge har jag tagit med en del till jobbet.
Kram

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Här skulle det verkligen behövas rensas. Inte ska du behöva betala skatt för loppis..täbk allt vi säljer på blocket..
Kram Lotta

Tulipa sa...

Hej Lena!
Den där skattmasen han satte du ett ansikte på nu, - jättebra! Jag kände igen honom förstås...

Kram!

pysseltanten sa...

Visst e de bra...att ge vidare...
Återvinning...det är ju vi PROFFS på...eller hur?
Skönt oxå när man VET att det kommer till någon som verkligen behöver de...
Har oxå skänkt en hel del till dagis o så...tar även med ibland till mitt jobb på äldreboende...inte leksaker dock....men annat..=)))
Här i trakterna anordnas det barnloppis vår o höst...
Där har jag sålt av JÄTTEMYCKE av ungarnas kläder o saker...TIPS!
Ha en fin kväll....
Kraamizar Git
P.s på din beskrivning av skattmasen, ser jag Magnus Härenstam framför mej...som han såg ut i Göta kanal...hihi...

Karin A sa...

Jag ska just till att börja en större utrensning och att skänka vidare känns självklart! Kan tänka mig att en del är svårare att sälja än annat. :) Jag letar korgstol på blocket just nu, typiskt att jag inte var på din loppis.

Ha det gott!
Kram Karin

Annas skattkammare sa...

Visst är det bra! Jag ger alltid mina grejer jag rensat ut till Kupan här i byn. Återvinning i allra högsta grad! Men fy- behöver man dela med sig av sin vinst när man har loppis!? Det var ju helknäppt- säljer du dem på blocket behöver du ju inte betala för det.
Trevlig helg Lena!
Kram /Anna

milla-andante sa...

Så bra när sakerna hamnar där de behövs! Fast nog var han lite snål den där skattmasen, som ska ha dina små loppispengar... Ja ja, bara han gör något vettigt med dem så!
Kram

Rosenvit sa...

Tyvärr kan jag nog inte hålla med dig om att skatten är "sur". Vi har ett fantastiskt system med skatt i vårt land. Alla kan få vård, omsorg, skola osv. det vet jag du också tycker är bra. Det som är knas är regelverket ibland, det liksom inte synkat...
Kanon att kunna skänka leksaker till de som behöver.
Vi försökte att ge till sjukhuset när Fideli var liten men av hygienkrav skulle allt vara nytt, det kan jag kanske förstå...
Här har förkylningen brutit ut på mig också (Fideli har varit dålig sedan söndags) så jag är lite ynkig, men det går ju över som tur är.

"I love you baby..."
Anna

Tidsmästarinnan sa...

halloj där Lena! vad roligt med loppis, jag har faktiskt aldrig sålt själv (även om jag misstänker att vissa familjemedlemmar anser att jag skulle börja snarast). Konstigt att böcker inte fungerar, det är ju perfekt på loppis tycker jag! Men väldigt bra att det överblivna kommer till ett bra ställe, all heder åt dig som fixar det.
Och en stor kram får du här också: K - R - A - M!

Birgitta sa...

Vad bra att du kan glädja andra med din saker, som du inte behöver längre. Men skattmasen behöver inget av dej tycker jag.
Vilka vackra blommor du har i förra inlägget.
Kramisar Birgitta

Annas skattkammare sa...

Hej igen lena! Tack så mycket för ros-tipset! Ska prova med detta- men blåkorn har jag inga så det får vänta.. =)
Jag tänkte väl att det inte kunde vara så illa att man var tvungen att skatta för loppis-inkomster- men vi bor ju i Sverige å andra sidan så det hade inte förvånat mig om det var så..
Trevlig helg!
Kram /Anna

Annika Christensen sa...

Jo jag har börja så smått med min röjning. Får ta där ute först så nu är båda växthusen och trädgårdsboden färdigt. Jag har två lådor krukor och det är sådan som går direkt till loppis.

Sådan pengar som du pratar om parkeringsböterosv kallar jag för dra åt helvete pengar..
Kanske inte får svära i inläggen men så är det. Gäller även när bilen går sönder, tanläkare, tvättmaskinen går sönder ja du vet.
Snäll att skänka direkt till de som behöver.
Ha det gott
Hoppas att vi ses den 10
Kram
Annika

Karin / Livsluft sa...

Så fin sida jag kom in på här! Fastnade för namnet-Rosenskäras...-har precis upptäckt den blomman och jag tycker bara så mycket om den. Skir som en fjäril i fina färger.Så så kom jag in här *smile*
Jag tittar in här en annan dag och kikar på mera. Timmen är sen och då hänger inte riktigt huvudet med.

Ha en skön helg! /mvh Karin

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ja, utrensning skulle behövas, men snabbt blir det nytt!!!! Undrar verkligen på det där med loppisar om det ger ngt! Mest jobb kanske! Ge bort till dem som behöver, ja kanske bättre, men beror väl på vad det är!
Ha en bra fortsättning på helgen!
Carin

Jenny sa...

Hej Lena!
Tack för beskrivningen av skattmasen, ser jag honom ska jag ringa stilrådets s.o.s nummer o be att de hämtar in honom pga den dåliga klädseln;)

Blä för kvarskatt, det fick jag förra året..inte kul alls!

Vilken fin gest att skänka de osålda grejerna vidare till behövande familjer, du har ett hjärta av guld Lena!

Kramis Jenny

vita zara sa...

Hej Lena.
Tack för ditt inlägg i min blogg, det slitna skåpet är en sån där arveklenod, mycket gammal, först var den blå sen ådermålad, sen beige, och har nötts, (har studerat de olika gamla färglagren, sånt är kul)tror den är från sent 17-tal eller tidigt 1800 tal och den som så mycket annat i mitt liv har en historia men den tänker jag inte berätta nu.
Jag är glad för det fina tipset om skåpet, att ha i badrummet, skulle aldrig själv ha tänkt på det, tänk så trångsynt man kan bli i sitt eget hem, eller snarare hemmablind, så jag är glad över att någon nämnde min stil, du kallade den frans bohemisk, och det var beröm, jag har inte så värst bra självförtroende med inredning, så det var värmande.
Har jag förstått rätt att du ger bort till någon behövande i vårt land, i så fall så är ju det en fin ide, det finns ju såna på nära håll.
Kul med det där om skattmasen, (restsskatten)Ja hur det nu än var med givande så är du en så gullig person.Sköt om dig.
Kram Zara

Lina sa...

Ett bra tips! Vi har ändå ett sånt konsumtionssamhälle idag.. Det är bra om någon annan kan ha användning för sånt man själv inte längre behöver.... :-)

Kram
Lina

Nordingården sa...

Loppis är bra. Kan ju vara kul fast man inte säljer allt, man kan ju hinna fynda själv med, Loppis = God gärning. Inte skattbart: )

Välkommen in till mej på lite räkor och rosa bubbel i dag, den gamla bloggen vill säga, sen är du varmt välkommen till min nya!

Mari, fd Guldkant på Livet

Lilla huset på prärien sa...

Hej (s)kära!

Tusen tack för igår det var mysigt. Känns som om det är länge sedan jag var på loppis nu men det är det ju bara med mina mått mätt :)

Vad hittar du på idag?

Kram Jena