måndag 26 januari 2009

Det var bättre förr, eller...?


Ack, ack, ack! Influensa och magsjuka, är det inte det ena så är det det andra... Vi proppar i oss Alvedon/Panodil/Ipren, sprutar näsan full med Otrivin Comp och lindrar halsen med något konstigt som heter Mucoangin. Spritar händerna i skräck för kräkvirus, äter hela vitpepparkorn i hopp om att tron kan försätta berg.


Kort sagt, vintern är här med full kraft - virusen anfaller! Vi har klarat oss än så länge, peppar, peppar...




Tänk då förr - då gick man till sin lanthandel och köpte en sån här, sen var "saken biff", eller hur man nu uttryckte sig på den tiden...?! Visst blir man sugen på en liten malttablett, eller? Inte?





Hälsokost anno dazumal, 30 kr

Tänk vad man kan lära sig mycket av att gå på loppis! Återbrukstanken är ju självklar och nog känns det bra i hela kroppen med ett fynd?! Men man blir ju så lycklig av den där känslan av att hitta något med en historia. Den här burken får bli knappburk i sitt nästa liv, mycket charmigare än en plasthistoria.




Ett staffli har stått högt på min önskelista. Ett rejält, stabilt. Det dyker upp ibland på auktioner men har blivit för dyra för mig. Ett nytt kostar 1500 kr - inte aktuellt.

I lördags var det dags, det bara stod där. Lite skevt är det, har slagit sig lite, men det står som en klippa! 300 coronas, prutat och klart! Nu ska här målas! Tycker det är dags att byta ut julevangeliet nu, känns lite off-season om man säger så.

Hos Vit Stjärna hittade jag en tavla hon satt upp, ett tryck med videkissar. Kanske att det blir något med inspiration från det, jag gillar ju gråskalan. Eller så blir det nåt annat, man vet aldrig...

Kram på er alla ni härliga!

Lena

25 kommentarer:

Love Your Homes sa...

Så du målar inte bara möbler, du är konstnär också.
Det ser jag fram emot att skåda, älskar artister...

Det blev lite skruttigt hos er med hälsan i alla fall....så vilken tur med den fina burken. Den skulle jag också må bra av att ha i huset, det vet du ju.

Kram lilla sKära,
Ia

sand mellan tårna sa...

Duktig tjej! ;) Dessutom är det fint med ett staffli.

Du kommer att gilla inlaägget hos mig idag.... hudvård i lyxförpackning....

Kram Kram

mamma lisa sa...

Hej, har precis hittat hit. Vilken fin blogg. Ser fram emot att se dina fina tavlor framöver. Om du kollar in hos mig så hag jag, som inte alls kan måla, gjort tavlor med hjälp av ett gammalt herbarium istället ;)Jag återkommer fler gånger till din fina blogg.

sand mellan tårna sa...

Jag pluggar lite om produkterna här: http://dermalogica.se/ sedan är det bara att shoppa..... det står ju vad produkterna är bra för osv....

deras ögoncreme är superbra och jättedryg. Sedan gillar jag även den som heter specila cleansing gel. löddrig och lyxig och den lämnar ansiktet så rent... avlägsnar också makeup jättebra.

Seså, ut och läs på, berätta gärna vad det blev.... fast jag tror att allt är bra.

Kram Linda

n o r d i n g å r d e n sa...

Vad duktig du är som målar!! Och burken, vilket fynd! Malttabletter, var det så de hette, märkligt, smakadae säkert as men de var kanske friskare än vad vi är i dag... Mari.

Rosenvit sa...

Jag gör ett nytt försök med ett litet inlägg, skam den som ger sig...
Den burken, och dess tidigare innehåll, skulle nog vara värd en hel del i dessa resistenta bakterietider.
Jag har ju alltid varit "gammalburkomangalning" så jag fullkomligen älskar den utan innehåll.
Varje titt på din sida gör mig varm i hjärtat.

Kramelikram
Anna

Hanna sa...

Tack, du gulliga! för din kommentar hos mig :)

Superfina loppisfynd! Bägge skulle kunna få bo hos mig :)

Ha d gott!
Kram Hanna

Rosenvit sa...

Ha, ha det gick!!!
Skulle ju skriva det däringa obegripliga ordet här inunder i rutan också. Trodde att det räckte med att vara inloggad (som jag alltid är).

Igenkram
Anna

chokladblomma sa...

Vilka fina fynd! Kul att du hittade ett staffli till ett bra pris!
Nu får ni allt ta och krya på er också! Så där kan det inte fortsätta!
Kram

Tulipa sa...

Härligt...då har vi ett nytt konstverk att se framemot!

Loppis är toppen!
Kanske var det lite piller kvar i burken...! (Usch, då kommer magsjukan som ett brev på posten).

Åter till staffliet, vilken känsla att få stå vid ett sådant och låta penseln och färgerna flöda. Här blir jag drömmande!

Kram Mariette

Grodmamman sa...

Så du målar! Ska bli kul att se vad det blir när du väl tagit tag i målarpenseln!:)
Vågar knappt säga, så jag viskar!:) Vi har inte varit sjuka på hela hösten.
Kram

♥ Fyra årstider sa...

På min förskola går influensan..nu har det drabbat personalen..suck.
Kram Lotta

kardemumma sa...

Här är det "snubigt".Det är så himla tråkigt för allt blir som en grå disig dimma och inget känns kul.Vad befriande att måla.
Kramar C

Jeanette Hornbeck sa...

Smickrare där! Är nyfiken på din tavla, det låter fint med vide. Och du själv då förresten, du är produktiv till tusen!
Headern var enkel, texten lägger man på i picasa (mitt favoritprogram för närvarande) och sen gjorde jag collaget i paint.
kram & krya på er,
Jea

me and alice sa...

Hej Lena!
Underbar liten burk!! Visst är det mycket konstigt vi proppar i oss nuförtiden. Fast vet inte om jag skulle vilja ha det där dom åt förr... Blä!! *fniss*
Vilket fint staffli du fyndade också. Ett sånt skulle jag också vilja ha. Målade också mycket i min ungdom. Sökte till och med till konstfack en gång i tiden... Man kanske skulle börja måla lite igen. Du måste lova att visa sen när du målat så vi andra får njuta av din inspiration....
kram Susanne

Hem och Lycka sa...

Ahaaa, du målar också, vad kul! Underbar burk!

Krya på er!

kram

Vit Gladiolus sa...

Kanonfin burk alltså!! Jättekul att kika in hos dig!!
Kraaaam

Helena Dovier sa...

Fin, fin burk och pampigt staffli! Förstår att du är glad över dina fynd :-).

Kram från Helena

Tidsmästarinnan sa...

vilken burk!! och grattis till stafflifyndet!

du tar så himla snygga bilder kära du.

Jo jag tror säkert Zetas har öppet på söndagar... Mello låter jättekul (jag vet inte om det är helt korrekt att förkorta melodifestivalen till Mello, men visst låter det coolt? Eller... kanske inte :-)

En kaffedoftande kram får du från mig idag!

Elisa Day sa...

Vad roligt att du hittat ett stafli! Tänk att kunna måla, jag kan inte ens rita en sträckgubbe :D Oj lyckliga syster som ska åka till Goa! Nu skulle man verkligen vilja åka bort från det gråa och kalla. Kram

Grodmamman sa...

Ja, jag har en mycket företagssam dotter!:) Hon har inga problem med att underhålla sig själv även om hon helst leker med kompisar. Sonen däremot skulle gå upp i atomer om han fick vara själv utan kompisar en hel eftermiddag!:)
Kram

atmosphere sa...

Tur att inte alla dessa influensor smittar via bloggen! Å andra är vi många som drabbats, men det är bara att uthärda. Kanske malt-burken hade hjälpt? Supercharmig!
Om det var bättre förr? Tack och lov inte allt, det hade ju varit deprimerande.
Många kramar,
Ingrid

Njut i din trädgård sa...

så fint!

Det slog mig att jag har ett stafli i mitt förråd sedan ungdomen då jag målade en del... Måste ut o kika, kanske kan göra något liknande som du gjort. Spännande!

Stina sa...

Så fint.:-)

drömmen om vitt sa...

Hej ja tänk att här har det blivit kräksjuka inte så roligt inte....men vad roligt att måla önskar att jag kunde men jag tror nog att barnen målar bättre:)
Ha en trevlig helg