tisdag 3 februari 2009

Välkommen

Känner att det är dags att bryta trenden, idag får ni faktiskt följa med in!




Runt jul fick jag en förfrågan av Johanna Flyckt (med den underbara bloggen Vintage) om jag kunde tänka mig att låta henne och hennes fotograf komma och fotografera hemma hos oss. NEJ! var min första tanke! Herregud, så som här ser ut, allt är ju halvfärdigt, här är ingenting att visa i en tidning! Efter lite funderande tänkte jag att nja, kanske, man kan ju ta det som en ny erfarenhet och få lite tips... Så jag skulle fotografera lite och skicka bilderna till henne så att hon kunde kolla om någon tidning nappade.



Vi bor i hyresrätt hos det kommunala bostadsbolaget, en fyra på strax över 100 kvm. Hall, gästtoa, kök och vardagsrum finns på undervåningen. Våra radhus byggdes 1990 och påminner lite om engelska radhus. Vi har naturen precis runt knuten, hästhagar och en porlande bäck. Området är bilfritt och vi har en fantastisk innergård där barnen känner sig helt trygga.


Sune har, som vanligt, funnit sig till rätta, alltid precis där matte finns! Helst bakom datorn där fläkten gör det varmt och mysigt...



Men, jag har bestämt mig nu, det får vänta. Jag känner mig själv, jag skulle bli jättestirrig. Känna att jag är tvungen att måla om, panikköpa en massa småplock och ändå tycka att det här är ju bara ett typiskt medelsvenssonhemmet. Inte så att det är något fel med det, jag menar inte så, men det blir så INTIMT!
Jag måste få göra saker i min egen takt och efter eget huvud, avskyr att känna mig inmålad i ett hörn! Då visar jag hellre bara er, som känner mig lite...




En helt omöjlig hall, precis som hemma hos väldigt många andra... Vad gör man liksom, dörrar och trappor, element i vägen, suck... Och en blå dörr! Ja, ja, den kunde varit orange! Innanför den här dörren har vi gästtoan men jag förskonar er faktiskt från den. Det är en generös handling, jag lovar!



Måste bara visa mitt krokushav! Sex stycken i en vitmålad clementinlåda, visst är de ljuvliga?!



Nu ska det bli gott med en rykande, svart kopp kaffe! Ha en fin dag var ni än är och vad ni än gör.


Lena

22 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Ja!! Jag får vara först :) Och vilka fina bilder Lena!! Super - verkligen! Jag gillar ditt hem jättemycket och du lyckas med alla detaljer och känslan. Din sekretär blev ju riktigt, riktigt bra. Jag är inte helt säker på om jag vill att du ska måla den faktiskt... den är riktigt grym.

Hur gjorde du nu för att få dem "ej klickbara"??

Största kramen Jenny

P.S. Jag tror visst att det blir ett inredningsreportage minsann! D.S.

lottens vita och gröna sa...

hallå fina lena som det stod på den fina koppen! du vänta och svara johanna, fundera på det innan du säger nej, det är ju otoligt kul men jag förstår dina kval såååååå, vi hade ett gäng här i somras efteråt så sa vi att detta gör vi aldrig mer, att piffa och städa tar mycket kraft, vi tom målade det sista en halvtimme innan de kom...
du har ett undebart och personligt hem lena, ett hem som många skulle gilla, inte ett hem med dyra prylar utan fyllt utav prylar som är vackra och är utvalda med hjärtat!
sekretären är underbar i den kulören, som en dröm!
ha det allra bäst vännen, gör du det så gör det för din skull, lova mig det, annars så kommer du bli snurrsnurrig! varmkram lotten

Love Your Homes sa...

Hej vännen,
nu är jag nyfiken på snedklaffen, du måste skicka lite fler kort i närbild.
Sune är ju för go', min lilla kisse brukar lägga huvudet på tangentbordet för få kli och det får han ju.

Vad skönt det låter med naturen runt knuten.....

Kram sKära.....från en tröttis

Tusenfröjd sa...

Mmm, jag känner som du med det där fotgraferandet hemma. Även jag fic en förfrågan och går nog fortfarande och funderar på det...
Den där sekretären blev ju hur fin som helst och passar så fint ihop med skolplanschen. Snyggt! Fast du kanske ska måla den?
Ha det så gott!
Kram Liv

Grodmamman sa...

Så kul att få se mer av ditt hem. Själv är jag för feg!:) Men vem vet, jag kanske ändrar mig! Vissa rum har jag visat, men inte alla. Bor också i ett radhus, men från tidigt 60-tal.
Fin sekretär också!
Kram

Lina ♥ C´est la vie sa...

Aha vad intressant! Har inte kikat i den än. Vår står still, så inga dingdong här - skönt det! hihi
kram Lina

Jeanette Hornbeck sa...

hello, så trevligt att få kika in hos dig. För mig är det väldigt mycket ordning och inte behöver du rusa iväg och köpa saker, det som finns är ju jättefint.
Kram Jea

Rosenvit sa...

Ni har det jättefint!
Stressa av vid tanken på inredningsrepotage. Låt de som ska göra repotaget stressa, det är deras jobb. Ni "bara" bor ju och inte tusan ska du slå knut på dig bara för någon annan vill presentera ert hem.
Tack för bildtipsen, jag tror att jag kommer att få till det med lite övning.

Vaniljhjärtekramar
Anna

StrandviksVillan sa...

Oj så måååånga bilder på en gång! Du har det jättefint hemma, verkligen!

Svar: Jag redigerar ALDRIG mina bilder, strävar hellre efter att få dom bra ändå. De gånger jag redigerar så syns det ordentligt, tex med ramar, texter, mosaiker...
När motiven blir suddiga i bakgrunden är det för att jag fotat med makro.

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

En sån härlig syn med så många krokusar stuvade i en låda!
Ni har verkligen trevligt och fint hemma, skulle helt klart platsa i ett månadsmagasin! :o)
Ha en härlig vecka,
lydia

annashusidingtuna sa...

Det stämmer att jag brukar kommentera hos Jenny....
Men vilket fint hem ni har, men jag förstår vad du menar, jag skulle säkert göra likadant(springa och panikfixa in i det sista)För man blir ju liksom aldrig färdig, men jag gillar ett hem i förvandling även om jag inte tycker om byggdamm....
Kramar Anna

Karin sa...

Hej Lena, jag förstår precis din ambivalenta känsla. Jag gillar verkligen att läsa hemma-hos reportage hos andra men jag tror aldrig att jag skulle vilja släppa in någon hos mig. Fast vad vet jag!? Men jag tycker absolut att ditt hem skulle passa i en tidning. Jag tror många med mig skulle tycka att det är jätteroligt att se en hyresrätt i en tidning. Det är trots allt så som många bor.Jag gillar också mixen av "gammalt och nytt". Och så fin sekretären är. Förstår att du är nöjd över din utflykt till Billdal! Ska den bli vit månntro?

Jag ser att du har lyckats göra bilderna icke-klickbara. Det är väl så att man drar i den/redigerar storleken i själva inlägget? Ha en härlig vecka! Stor kram Karin

Annika Christensen sa...

Det var en genrös visning.
Vilken fin känsla du har i din intredning. Jag blev väldigt glad att du tittade in. Har varit inne hos dig när du gjorde så fina arrangemang hos Anna (heter hon så tappade just bort namnet, det är åldern som tar ut sin rätt)
Vilket fall som helst kul att du hittade till mig igen.
Hoppas verkligen vi ses igen då jag skall vara lite mera närvarande.
Ha det gott
Annika

♥ Fyra årstider sa...

Du är så klok!! Jag blev väldigt stressad..jag märkte det efteråt när allt var klart..då var det som en tung sten föll och jag var alldles tom.

Vilket vackert och varmt hem du har..vill krypa upp och mysa i din soffa. Undrar över dina gardiner i matrummet. Jag har ett stort fönster på övervåningen och letar efter en liknande gardin som du..var har du hittat din?
Ha det gott
Kram Lotta

H A N N A S - F O R M sa...

Det är klart att ditt hem platsar i en tidning..., det ser jättefint ut hos dig!!!! Förstår hur du känner.... Själv vill jag inte ha hit någon stylist eller fotograf...skulle kännas obekvämt.

Nu ska jag krypa ner med en bok...stor kram till dig!

KAM
Hanna

Med fingrarna i (j)orden sa...

Du ska se att det blir bra i tidningen, särskilt kul att visa att det går att få fint i hyreslägenhet, att man inte måste bo i något charmigt hus på landet. Älskar krokusarna!
Eva

sand mellan tårna sa...

Det ser fint ut!!!! Jättefint! och som svar på frågan.... JA, jag har en kaffemaskin!

Kramar

Himmelbit/Njut en smula sa...

Hej på dig!

Stort tack för titten! Jättefint!! Jag förstår dig absolut. Jag skulle inte heller vilja vara med i ett reportage. Skulle känna, precis som du, att det skulle ta mer än det skulle ge. Även om man skulle försöka hejda sig så känner man ju sig själv.. ;-) :-D.

Ett stort tack även för dina otroligt gulliga kommentarer hos mig - jag blir så glad!! Du undrade över fabrikat på golvet, på vår övervåning. Dessvärre så har jag ingen aning.. Vi köpte det här i Tranås (i Småland) i en butik som heter Mattspecial. De köper in "udda partier" ibland och detta var ett sådant (inte från ngt känt märke). Så när vi ville lämna tillbaka det som blev över så kunde vi inte göra det. Som tur var erbjöd de oss att sälja det åt oss, i affären.

Hoppas ni hittar ett golv som passar er iallafall.

Ha en toppendag!
Kramar

chokladblomma sa...

Ni har ett jättefint hem!! Gillar färgerna.
Klart att kissen ska ligga där det är varmt och skönt. Vår ene katt ligger nästan alltid på samma fläck på badrumsgolvet. Antlagligen är golvvärmen extra effektiv just där!!
Ha det bra!
Kram

Bygatan sa...

Tack för visningen av ert fina hem! Ni bor jättefint och det ser ut att vara såå hemtrevligt.

Angående mitt fönster så blev jag oxå paff när priset var 200:-. det stod flera fina där för samma pris, så jag återvänder nog dit innan priserna stiger...hihi

Ha det så bra, kram Lena

n o r d i n g å r d e n sa...

Ditt hem skulle absolut platsa i en inredningstidning! Jag tycker att många av bilderna du visade här såg ut som bilder tagna ur en tidning!! Men jag vet,man känner press, jag har också tvekat, och gör ännu, jag känner mej själv, hade gått under av prss innan de fick sätta foten innanför tröskeln: ) Men det är psykist, vi får smådona lite till så kanske vi slår till och törs!

( Du måste se till att Sune kommer med i bild om de kommer och fotar!)

Vilket ljuvligt krokushav!!!! Mari.

A home far away sa...

Oj så fina bilder du visar från ditt he, sekretären är helt udnderbar!!

Ha en fin dag

Kram Gunilla i Singapore