tisdag 19 maj 2009

Argsmurf


Idag har jag varit arg.
Ibland kan jag bara inte låta bli att säga exakt vad jag tycker och strunta fullständigt i om jag råkar trampa någon lite på tårna. Diplomat har jag varit så det räcker i mitt liv! Ni kan sluta läsa här om ni vill läsa om inredning, trädgård eller bakning...


Kanske har någon av er suttit i samma sits som jag, och gjort likadant eller helt enkelt svalt förtreten eller bara ryckt på axlarna och struntat i det.Såhär är det: vår Elsa (11 år) spelar sedan i höstas fotboll i den lokala kamratföreningen. Vid höstens obligatoriska föräldramöte skulle ju sysslor fördelas mellan föräldrar, ni vet kassör och sån't. Undertecknad tog på sig sysslan att vara lägeransvarig tillsammans med ytterligare en mamma och en pappa. I förra veckan fick vi ett mail av en av tränarna som bad oss slå våra kloka huvuden ihop och komma med förslag. Ingen av de andra hörde av sig så jag skickade ett mail igår och föreslog att vi skulle träffas och spåna. Idag fick jag mailsvar från pappan:


"Hej alla!

Jag har redan prel.bokat en cup på Öland den 7-9 aug. En riktigt fin turnering för våra flickor, men den krockar med ******** egen fotbollskola.

Personligen tycker jag att fotbollsskolan är så där medan cupen på Öland kommer till att bli en upplevelse utöver det vanliga.

Fotbollsskolan är inget tvång och jag tror dem flesta i F-98 hellre vill åka och spela en cup med övernattningar, bus och en massa upplevelser.

Gå in och titta på nedanstående länk och återkom gärna med synpunkter.

http://www.cumap3.se/cuponweb/olands_djurpark_cup_2009771.asp ......"Klappat och klart liksom. Det var den diskussionen det! Naturligtvis svarade jag och talade om vad jag tyckte, och fick svar på tal. När jag sen vidarebefordrade mailen för kännedom till tränaren tog det hus i helsicke, det här var ju inte riktigt vad han hade tänkt sig - motstånd!!!
Supersura-SilverSara-Arg!
(barnprogram med superilsk Bolibompatjej). Mest för att jag tycker att det blir farsartat, ett spel för gallerierna. Varför ska man tillsätta tre personer om en tycker att han kan och ska göra hela jobbet själv?! Jag är inte ett jä*la dugg intresserad av att åka till Öland i början av augusti och speciellt inte när någon annan bestämmer det åt mig!Så nu har jag gjort mig omöjlig i den här lilla gruppen. "Det där är Elsas mamma, hon är en riktig bitch!" Eller inte? En sak är åtminstone säker, mansgrisandet inom idrottsledarvärlden har fått ett ansikte!GGGrrrrr....


/Lena

28 kommentarer:

Line sa...

Nej Grrrrrrr!!!! Är man en grupp så är det samarbete som gäller......

Alltid intressant att ta del av andras åsikter, därför ville jag ju läsa hela det här inlägget trots varning från argsmurfen =) så min enda synpunkt är....varför sååååå himla små bokstäver, mot slutet var det nästan otydbart *L*

Hoppas det känns bättre nu när du fått skriva av dig....och att han den där har fått ta och tänka om !

STOOOOOR KRAM

pysseltanten sa...

You go girl...=)))
Heja dig!
Varför e man en grupp, liksom, om man inte SAMARBETAR??
Nä, usch o tvi...
Förstår fullständigt din argsmurf, hihi.
MEN, håller med Line, så pyyyttig text! Fick nästan ta på läsglasögonen, hihi.
Ha en bra kväll, o STÅ PÅ DIG!
Kraamizar Git

rosenskära sa...

Line och Git, ooops - nu har jag ändrat textstorleken!

Tack för hinten!

/L

Grodmamman sa...

Håller med dig fullständigt! Varför sätta ihop en grupp om man sedan inte vill samarbeta?!? Hade blivit skogstokig jag också!:)
Kram

India sa...

Demokrati är demokrati, alla ska ha möjlighet att välja och att väljas och är man utsedd i grupp så arbetar man i grupp. Sådana där fasoner ska kvävas omedelbart han kan åka själv på sitt Ölands-läger. Stå på dig!

Tina sa...

Oj...jag blev rädd först.
Ikväll möttes jag inte av någon söt liten blomma direkt.
Men jag förstår din ilska och frustration!!! Vilket sätt!
Jag morrar lite med: Grrrr!
Vilka typer det finns!
Nedu, det är bra att du säger ifrån vad du tycker och tänker. Det gör jag åxå! Sen kanske man trampar nån på tårna, men hey, that´s life!
Svårt att sitta tyst i ett hörn utan att våga säga något. Finns för många såna...
Stå på dig!
Samarbete? Pyttsan!
Kan jag möjligtvis få hans mail...nu ble jag me arg!

Jag fattar väl vad du ska göra i augusti, liksom! ;)


KRAM från mig

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Jag säger bara I LÖVE you..karlar är inte så bra på att diskutera..man bara tror att alla ska gillla läget. Ibland så måste man bli förbannad och säga vad man tycker..det är oftast värt det..lika mycket som att kunna säga att man ibland har fel..(som jag gjorde till dig:-(..). Det är bra, stå på dig..de behöver säkert lite kärringgnat.
Kram Lotta

Love Your Homes sa...

Gud vad karlar är fåniga...hetsa inte ihjäl dig på detta chefsämne!

Synd bara att tjejerna ska dras med detta men bättre med lite mod väl..

(Nu kommer Kletus och mjausar)

Och du....jag brukar svara att jag är tillräckligt gammal när någon kallar mig bitch...jag kan ju inte heller hålla tyst ju.

Kram från en lila smurf,
Ia

Kronblad och Lantliv/Jea sa...

Usch ja jag hatar att samarbeta. Vill ha raka rör, antingen bestämma och utföra själv eller så vill jag ha någon vettig som bestämmer vad jag ska göra. Tycker inte det fungerar någonsin med för många kockar. Gillar varken grupparbeten, föreningsliv (just nu...) eller ens när man ska lägga ihop till större presenter. Folk kan ju aldrig samsas och vara schysta. Blä.
Jag ser bra trots min ålder...
kul med pyttig text.
jag säljer inte några fröer, däremot ger jag till trevliga vänner, maila mig din adress.
butiken@blomsterkompaniet.se
puss & kram Jea

Marie sa...

Jag blir upprörd bara av att läsa ditt inlägg, vilket jädrans sätt!!!!! Så gör man ju bara inte, är man en grupp så är man ju. Bra att du sa vad du tyckte, heja Lena!

Kramar Marie

Jenny sa...

Heja Lena!
Jättebra att du reagerar mot den här karlsloken!! För det första vem tror han att han är som går o bokar nått utan att prata med resten av gruppen??? Har han ens vett att skämmas? En sak hade ju varit om han ENSAM utsetts till att komma med nått förslag..n går han o bokar helt på egen hand! Pinsamt mansgris beteeende! På honom bara Lena! Let him suffer*fniss*

Kraam Jenny

Birgitta sa...

Hej!
Så gör man bara inte. Vilken egotrippad typ. Han ska tryckas ner och kan själv åka till Öland. Är man en grupp, så man en grupp. Hoppas du mår lite bättre nu när du fått avreagera dej. Tänk att det finns sådana typer överallt.
Men bra att någon vågar säga emot.
Ödsla ingen energi på det mer.
Kram Birgitta

lottens vita och gröna sa...

goa lena, den där elsas mamma reagerar precis kanoooooooon, nedrans karl att bara tro att man, kan allt och vet bäst fyyyyyy på honom och du är en pärla bejbi!

varmkram lotten

Dubbelörn sa...

Underbart bruden!! jag skulle ha reagerat precis likadant. Gillar inte att bli knuffad runt ;).

Säger bara... Nobody puts Lena/Rosenskära in da' corner *gapskratt*

carina sa...

Ja såå himla typiskt !
Bra att du sa vad du tyckte.
Jag arbetar åt en förening på halvtid. Nu skulle vi samarbeta med en annan förening. Jippi va bra de borde gå ( trodde vi ja )
en karl i den andra föreningen har gjort så dumma grejer sånt som han inte har ett dugg med att göra.
Gått in å ändrat mailadresser mm.i vår förening.
Nu är de mest tjejer i vår förening. Så han har nog trott han kan göra vad som helst. Men nu stöter han på patrull.Vi har möte 1 juni och skall besluta hur vi går vidare med det här.

Rosenvit sa...

Bra rutet!!!
Sånt som den pappan håller på med är apdumt.
Klart att du ska vara Elsas bitchiga mamma, det är det Elsa lär sig på, nämligen att säga ifrån så det hörs när nått är fel! SKITVIKTIGT!!!
Sen är det många gånger så att det finns gruppmänniskor och det finns ensammänniskor. När ensammänniskor går in i en grupp tenderar de att ta egna beslut för att få som de vill eller för att de tror att de gör gruppen en tjänst.

Fortsätt reagera!
Kram
Annapanna

mig & alice sa...

Du har ALL rätt att var arg!!
Det är så nedrans dåligt gjort men också lite typiskt en Karlgrej tyvärr.

När det gäller sporter så vet de alltid bäst.
Hur överhuvudtaget kan han ta sig såna friheter att preliminärboka en kupp på öland??
Ni är 3 st tollsatta i truppen och han kör på eget bevåg alldeles själv??

Han behövde att få svar på tal...och duu, om du blir sedd som en bitch av de andra, strunta fullkomligt i det. Var stolt och rakryggad för att du vågade stå emot och säga ifrån.

Bara avskyr så översittare!!!
Jag hejar på dig!
Kraam
Melinda

Love Your Homes sa...

Hej kära,

jag har också en oroshärd runt benen, som vill ut men jag skall inte hänga tvätt då. Här blir det nog regn, skall faktiskt vila på soffan en stund innan jag fortsätter dagen..

Har du hittat några hasselört än, jag hakar på upplägget. Tacksam för alla uppslag, vita löjtnanter är på plats...

Bisou
Ia

Annas skattkammare sa...

Ja du.. ibland undrar man om folk överhuvudtaget bryr sig om vad någon annan tycker.. herregud, varför ska man samarbeta för?! Förstår att du blev arg!
Heja!
Kram /Anna

Tulipa sa...

Hej!
Tala om att bli överkörd!!!

Jag tycker du är stark och tuff som vågar stå för din synpunkt.
Och därigenom ett väldigt bra föredöme för dina barn!

Heja dig Lena!

Klart man inte bara kan ta om man faktiskt hade "ansvaret tillsammans".

ha det gott nu!

Stor kram!

(Klart du får komma och sitta i våra däckstolar ...vi ses!)

Annas Lycka sa...

Hittat dig precis....mysig blogg...ska fortsätta läsa ett tag till. kram anna

zinkbaljan sa...

Måste kommentera hos dig!!
SÅ JÄVLA BRA!!!! Åhhh vad jag tycker att du gjorde rätt!!!! Jag hade absolut åxå gjort som dig, hade aldrig funnit mig i det heller. Go girl!! Bra gjort!!!!

Å du, låt de tycka att du är en bich, jag är åxå en om det behövs!!!
Kraaaaaam
:)

Bloggullet sa...

Jag kom hit genom länk från Lotta där du skrev något om att vara social, intressant tänkte jag och kom hit.

Skönt att du berättar hur arg du blir,håller på dig, bra rutet.
Föreningar osv. som ska vara något som förenar folk kan ju tvärtom bli en grogrund för ovänskap.
Kramar

Fröken Fräken sa...

Sådant beteende har jag tyvärr varit med om ofa i jobbet. Man får veta att man ska vara med och besluta om något, och så svisch så är det egentligen någon som redan har bestämt allt! Spel för gallerierna.. sådant gör en ju helt förbannad. Jag kan dock bli lite störd på grupparbeten där man bara pratar och pratar och aaaaldrig kommer till något beslut.

På mitt nuvarande jobb har jag dock till min glädje märkt att de nästan aldrig fattar ett beslut utan min åsikt... jag blir lika positivt överraskad varje gång.

Hoppas att du har släppt argsmurf nu...

Våglyckan sa...

Förstår din ilska och grrr ända härifrån!

kram från mig
/maria

anna sa...

du gjorde helt rätt, man kan ju inte bara bestämma över huvudet på alla andra,

Ovala Drömmar sa...

Klart man ska stå upp för sina åsikter!! Mycket bra att du reagerar! Stå på dig. Han kunde ju tagit till sig kritiken, bett om ursäkt och sagt nåt i stil med "oj jag tänkte mig inte för, klart ni andra två skulle varit med och diskuterat fram alternativ" men så verkar ju inte fallet vara.

Men handen på hjärtat? Kan han ha trott att ingen annan var intresserad av att fixa nåt? Har han kanske varit med i grupper förr där han tvingats ta tag i saker själv och nu drog er två över samma kam? Tänkte mest på att det ju är maj månad nu och nästan sommar redan, läger måste väl bokas tidigt, eller? Jag kanske är ute och cyklar.

Oavsett så borde ju han, om han hittat detta läger och gillat det, kallat er tre samman innan han ens tänkte på att BOKA något. Nu kanske han är för stolt för att erkänna sitt misstag?

Jag förstår din ilska.
Jag tycker inte heller om att bli trampad på!

Hoppas det löser sig bra till slut, så era flickor får en bra sommar!

Kram Veronica

Happy Greta sa...

En sån tråkig stil av pappan! Lågt tycker jag! I en grupp gäller samarbete, man både säger vad man tycker och ber övriga om deras åsikt. Först därefter tar man ett GEMENSAMT beslut.
Go girl!