lördag 9 maj 2009

Efterlängtat...
Humleblomster, Geum rivale

... jag har letat på webben, varit runt på plantskolor och lyxiga trädgårdsbutiker, funderat på om jag kanske skulle våga mig på att snickra själv, sansat mig och bestämt att det dyker upp förr eller senare.Så igår, hos Jessica med butiken Sofiero Gård, konst och butik, stod det där. Jag är hos Jessica nästan varje helg, det har blivit något jag ser fram emot. Fredag efter lunch tar jag en tur dit och snackar lite och njuter av den vackra miljön i de gamla svinstallarna och alla fina saker och blommor som hon handplockar till sina kunder.


Precis lagom stort för vår lilla uteplats, med hylla för krukor och småsaker och plats för en låda under till planteringsjorden.


Ett planteringsbord, modell mindre! Patinerat är det redan så jag behöver inte göra något annat än att ställa det på plats och använda det. Och min man fick en glad liten fru som gick här och småsjöng hela eftermiddagen!


När jag ändå var ute för att fotografera bordet, passade jag på att ta lite bilder av vår trädgård så att ni får en uppfattning om hur STOR den är...Vi har uteplatsen i solsäkert läge, trångt är det, men det räcker för oss. I framkanten har det tillkommit en smal säsongsrabatt som jag tittar till varje morgon med kaffekoppen i högsta hugg...Framför köksfönstret i den varmaste hörnan, trivs rosorna, pionen och de gammeldags perennerna.

Avenbokhäcken är tät nu, inte mycket insyn längre, i lerkrukorna står gräslök, en halvdöd hortensia och mina bäbisekar!


Här står (från vänster till höger) björnbär, löjtnantshjärta (rosa), dubbel vit akleja, daggkåpa, vit löjtantshjärta, humleblomster, tre sorter engelska rosor, pion (vet inte vad sorten heter, ni får hjälpa mig senare) och en stor tuva stjärnflocka. De rostiga växtstöden är köpta på Flora Linnea.Och så måste jag ju bara berätta om ketchupeffekten - jag vann igen, fem rostiga spik hos Lundagård! Jag välkomnar alla tips om vad jag kan använda dem till, byteshandel kanske som i Povels visa?

Ha en skön lördag alla go'a bloggvänner!

♥ Lena

16 kommentarer:

Grodmamman sa...

Ok, vi bor också i radhus och vi har också en liten trädgård, tror ändå att vår är lite större!:) Fast den är liten så ser det så fint ut. Och när du räknar upp alla blommor du har i din rabatt blir jag alldeles lyrisk! Älskar de "gamla" blommorna och har ungefär samma sortiment i min rabatt. Saknar dock aklejor, men det kanske kommer!:)
Jätte fint planteringsbord du köpt också, förstår att du var glad!
Kram

Vit som snö sa...

Vilket sött planteringsbord och alldeles lagom för er fina lilla uteplats! Det verkar som att det är ett fint ställe ditt fredagsparadis!
Ha en fin lördag!
Kram Cilla

Tina sa...

Tjenare där! Vilken mysig liten trädgård du har! :)
Vad kan du ha råkat ut för tro...det verkar verkligen som du dissar marknader mer än mej!! Hihi!

Angående dina spikar.
Lägg dom i ett högt glas med is och vatten och bjud dina gäster på en ÄKTA "Rusy Nail". :P

Gick det bra att länka fröken eller..?!
Kram Tina

Tina sa...

rusTy nail...ska de va - ju! :D

Fröken Fräken sa...

Härligt med ett alldeles eget plantbord! Fast nämns man använda det?! ;-)

Liten men naggande god, brukar man väl säga? Och tänk så mycket gräsmatta som ni INTE behöver klippa. Sedan pappa flyttade från hus till lägenhet så skrockar han glatt över att slippa gräsklippningen... Du har ju en mängd fina blommor, och löjtnantshjärta, vilket poetiskt namn!

Lilla huset på prärien sa...

Det är ett alldeles underbart planteringsbord Lena! Jättefint, förstår att du föll som en fura :)

Jag har haft en jättemysig dag (faktiskt!) med god mat, nypotatis o lax samt en o annan visa med dragspel! Jo, jo... och nu är vi hemma o barnen sover. Nice!

Kram J

Jenny sa...

Hej Lena!
Åh vilket underbart litet planteringsbord!! Grattis, förstår att du var glad idag:)

Vilket fint radhus ni bor i, ser lite "engelskt" ut!

Visst är det härligt med gamla mormorsväxter som löjtnantshjärta o akleja?? Har själv några aklejor jag ska plantera ut imorgon!

Ha en skön söndag,
Kram Jenny

Karin Lindström sa...

Hej Lena!

Vad det ser trevligt ut i er trädgård. Och blommorna du har är ljuvliga. Ibland är det faktiskt trevligare med en liten plätt än en stor tomt. Vår kan man ju inte hålla på me döverallt, den är 6000kvm. Det får bli vissa delar som man kan hålla efter *ler*. Idag har jag grävt klart mina land som jag inte gjorde i höstas. Nu är det ju hög tid att så!

Grattis till vinsten. Gamla spikar är perfekt att slå in där man kan behöva saker tillhands. På väggen vid planteringsbordet kanske det finns någon korg eller en sax som skulle vilja komma fram! Om du är rädd att rosten ska färga av sig så kan du ta lite svinto och sen smörja in dem i olivolja eller linolja om du har.

Ha en fortsatt skön helg nu min rara vän. Det var roligt att se din träfgård.

Många kramar
Karin

Love Your Homes sa...

Nä, det behöver du verkligen inte måla....förstår att du smålog förnöjt.

Du, jag skulle inte säga nej till din trädgård...ser fram emot din komposition i rabatterna....lite sugen själv på vita dubbla löjtnanter.

Mina rabatter är inte påbörjade ens, men 30 st pelargoner är nu räddade efter lite hjälp.

Från Humle, tillräckligt gammal!

Kramar
Ia

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ett liknande planteringsbord har jag också. Men inte lika fin låda för jorden....
Ibland är det praktiskt med en liten trädgård så att man hinner med att njuta av allt!
Hälsning i sena natta!
Carin

Bygatan sa...

Vilket fint planteringssbord. Mysig uteplats ni har och en massa växter!

Vi ska försöka komponera ihop en rabatt men det är så svårt att veta vilka sorter man ska ha. Man vill ju inte att allt ska blomma på samma gång.
Men jag fick ju inspiration till lite sorter av dig nu:-)

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram Lena

Hanna sa...

Så roligt att få se bilder från din trädgård.
Vackra gamla spikar du visar.
Hanna

Kronblad och Lantliv/Jea sa...

Mysig liten trädgård.
Önskar min trädgård var samma storlek och lika fri från ogräs.
Om det finns något som heter kirskålsarm så har jag det idag.
Vi pratar om att göra utflykt åt ert håll snart.
Tackar för komplimangen, jag gillar inte heller reklambloggar och vill helst vara privat. Man behöver inte vara så perfekt då heller.
Ha en trevlig kväll!
Kram Jea

Rosenvit sa...

SÅÅÅ stor trädgården känns! Den måste ha vuxit sen jag var där eller är det så att det upplevs större nu när häcken grönskar kanske.
Planteringsborder var ju perfekt och jag tror säkert att maken är glad också, över sin sjungande fru mest.
Spiken... jag har två jättestora gamla handgjorda som jag ska slå in i en drivvedsplanka när jag väl hittar en och sedan ha som hängare typ.
Önskar mig av dig: sällskap på en loppisrunda och till Citron & timjan.

Kramellikram
Anna

Marie sa...

Hej Lena!

Vilket perfekt litet planteringsbord du har köpt, alldeles lagom stort för eran uteplats. Du och jag har verkligen samma smak när det gäller blommor, gillar också dessa klassiska mormorsväxter. Jättekul att få se din trädgård!

Grattis till ännu en vinst! Kan du inte göra en enkel variant av knoppbräda utav spikarna och en gammal sliten bräda?

Ha en toppenvecka!
Kramar Marie

Lundagård sa...

Kul att spikarna kom fram :)
Jättemysigt planteringsbord och vilken grönska ni redan har, vi bor så långt nprrut att man får vänta ett tag ännu på det gröna. Ha en bra vecka!