söndag 31 maj 2009

Till alla våra mammor...


... och alla som själva är mammor.


Jag är 43 år. Det har runnit många dagar och timmar under min hud. Det har runnit ännu fler under min mammas. För min mamma kommer hon alltid att vara, hon har alltid funnits där, i vått och torrt.
Vi är så olika man kan bli som människor och har helt olika infallsvinklar, men hon är min mamma och det gör henne till en av topp fem på min "viktigaste-personerna-i mitt-liv-lista".


Jag tror att föräldrar oftast gör så gott de kan, omständigheterna kan göra att det blir fel ändå. Det är då vi människor måste ta ansvar för våra egna liv i stället för att fastna i hur det borde ha varit. Sätta oss själva vid rodret/ratten/ tyglarna. När vi gjort det och hittat vår egen väg kanske vi kan knyta banden igen, men på vårt eget sätt, med så hårda eller lösa knutar som behövs...


Och jag är också mamma och gör dumheter och är orättvis varje dag. Men jag älskar mina barn, mer än mitt eget liv, så är det. Och jag inbillar mig, att om jag visar dem det, hur villkorslöst jag älskar dem, så spelar det ingen roll att jag ibland inte orkar, att jag gråter och skriker på dem. Mina barn känner sin mamma, de vet att det är okej att skrika och skälla ena stunden och kramas hårt nästa. Stora känslor visar man oftast bara med dem man känner sig trygg med...På det dukade frukostbordet låg ett paket från barnen.
Det innehöll en vackert mönstrad planteringsspade och en sax.
Nu kan jag plantera med stil!
Idag är det min dag, en dag som känns mycket viktigare för mig än min födelsedag. Jag är en otroligt stolt mamma! Nu ska jag ut i köket och hjälpa min stora dotter baka sockerkaka så det kan bli jordgubbsbakelse till fikat!


Ha en fin söndag och Mors Dag!
♥ Lena

25 kommentarer:

Poppins sa...

Det var fint skrivet om förhållande mellan barn och mor. Min mamma är också en av de viktigaste personerna i mitt liv. Jag har alltid varit en självständig person men det beror nog på att jag alltid vetat att hon finns där om jag behöver henne.
Själv är jag inte mamma men jag önskar alla mammor en härlig mors dag.
kramar från Poppins
PS Vilken fin gåva du fick!

Love Your Homes sa...

Nog är det så min kära...
vi brås ändå någonstans på våra gener, vare sig vi vill eller inte.
När man blir äldre blir man lite stolt över det.
Min mamma växte upp utan sin mamma, därför är mina söners omtanke om sin mormor extra värdefull.

Jag vill också ha jordgubbsbakelse!
Måste jobba på att få sonen att börja baka också, han som är så duktig på matlagning.

Nu ska jag ta på mig skorna o lilla sjalen och träffa äldsta sonen.
Man vill väl vara en chic mamma...

♥till Mams

EN INREDOHOLIC sa...

Så fint skrivet. Grattis till dig oxå!! Kram
Jannice

Line sa...

Verkligen vackert formulerat...och sant...ska försöka komma ihåg dina ord när det gäller. För det kan vara knepigt ibland.....

ha en underbar dag!

KRAMEN
(från Line, dotter....ännu inte mamma)

Fia sa...

Så fint skrivet och så vackra lupiner!
Ha en trevlig dag
Fia

Grodmamman sa...

Vad fint du skriver om förhållandet med sin mamma. Här har förhållandet med mamma fått sina törnar, särskilt efter min pappas död. Ändå vet jag att hon alltid kommer att finnas där för mig oavsett vad som händer!:) Detta vill jag att mina barn också ska känna. Jag säger ofta till dem att "jag kommer alltid att älska er mer än något annat här på jorden, men jag kommer inte alltid tycka om det ni gör!"
Nu ska jag in i duschen för att sedan åka ut till min mormor och mamma!:)
Kram

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Du är ev de klokaste jag mött här i bloggvärlden..som kan prata om det riktiga livet..känslor och våra tankar. Du får mig att fälla en tår..för så är verkligen livet..man är bara mamma och man gör så gott man kan.
Kram Lotta

Med fingrarna i (j)orden sa...

Vilken fin present. jag har en liknande spade och den är inte bara söt, den är bra också.
Själv fick jag duktyngder + en smarrig fika med min favorittårta -samt en underbar teckning av Alice. Egentligen nöjer jag mig med en kram, jag är inte så förtjust i dyra presenter. Min mamma fyller år på onsdag så hon får en ihopslagen present då.
Eva
Grattis Rosenskära och alla andra mammor!

Lilla huset på prärien sa...

Usch vad jag är ledsen idag Lena... för min mamma är inte en av de viktigaste personerna i mitt liv. Och de som är viktigast i mitt liv tycker tydligen inte att jag är någon mamma att fira alls.

Vit som snö sa...

Jag tycker du skriver underbart idag! Håller med dej i allt!
Vilken glädje att få vakna och få frukost på sängen, även om mackorna är bredda med 1 cm smörlager och teet gjort av vatten ur varmvattenkranen, där står dom älsklingarna, rufsiga, tufsiga och såå stolta över sin fikabricka. Och jag bara svämmar över av kärlek!
Vilka härliga planteringsverktyg du fick också!
Kram Cilla

Tidsmästarinnan sa...

Hej kloka fina Lena,
du skriver ju så man blir alldeles rörd. Min lilla mamma. Och mina älskade ungar, vad man vill dem väl i livet (och vad trött man blir av dem)!!

Syrensaften fick klart godkänt!! Inte klockren syrensmak, lite som fläder, fast lite... blommigare... och citrus. Gott faktiskt! Det kanske bor en husmor långt där inne i alla fall.
Jag hittade också receptet på nätet, men det började med min kompis som berättade om sin mamma som alltid gjorde så himla goda drinkar av syrensaften. Och då måste man ju så klart prova!

Kram på dig!
Susanne

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ja, det är inte lätt att vara en mamma. Din text är så bra!
Idag när min son ringde till mig på mors dag och sa några söta ord värmde de helt klart lika mkt som när jag fyller år, nästan mer, som du skrev.
Har tillbringat helgen i storstan och har nu kommit hem till lugnet.
Det är också skönt.
Hälsningar från mig
Carin

vita zara sa...

Hej Lena.
Oj så insiktsfullt du skriver.
Jag är så glad för att jag hittat dig, du är en intressant person.
När du ger en kommentar så har den innehåll,och när du skriver i din blogg så har det innehåll, och i dag så var det verkligen jättefint.
Visst är det så sant, föräldrar gör fel och måste förlåtas.
Och vi måste själva ta ansvar för våra liv och ta kontrollen gå vidare och inte skylla ifrån oss.
Det är inte alltid lätt, men, med insikt så är det dock lättare.
Jag känner mig rätt så trygg när jag tänker på att mina barn har fått all den kärlek som jag överhuvudtaget var möjlig att uppbringa, jag är rätt nöjd med det.
Och kommer de en dag och säger att jag gjorde fel så gör de ingenting för jag vet att jag gjorde allt jag kunde.
Och det är ju det som du berättar nu i ditt inlägg, det är ett sånt fint inlägg och så tänkvärt.
Jag har hört av forskningen att säga att det allra, allra viktigaste är att de får kärlek, sen kan man göra fel, och kärleken gör att de klarar sig bra.
Det tror jag på.
Och visst älskar man dem, (barnen) mer än sitt eget liv.
Tack Lena för ditt värmande inlägg.
Jättekramar till dig.
Zara.

StrandviksVillan sa...

Jag vill också säga att jag blev berörd av dina ord... Det är verkligen inte lätt att vara mor, nu som lite äldre förstår jag min egen mor bättre och uppskattar henne mycket. Tycker också att förhållandet till henne ändrats sen jag själv fick barn.

Mycket att tänka över...
Hoppas du hade en riktigt härlig morsdag, kram A-C

mormorelsie... sa...

Visst är det härligt med lupiner,plockade en stor bukett i går.
ha det så gott
ninni

Tina sa...

FIIINT!
Hoppas du hade en lika härlig morsdag som jag!! :)

KRAM Tina

Bygatan sa...

Så fint skrivet Lena. Kloka ord!

Ju äldre man blir desto mer värde sätter man på varandra och får en annan förståelse för olika val människor i ens närhet gjort.

(här har vi vårt gamla kylskåp kvar..ingen SMEG beställd)

Ha en bra dag!

Kram Lena

Susanne sa...

Tycker dina ord var så fina och det kändes som om dom lika gärna kunde gälla mitt liv...43 blir jag i september så vi är samma generation..Mammor är som dom är och nu när vi är mammor,ja då är vi nog rätt lika våra även om vi inte vill eller tror det..Kram till din dag..Vackra ord..

Fröken Fräken sa...

Det var kloka ord om hur det är att vara mamma och hur man ser på det här med att man trots allt är släkt hur olika man än kan vara. Själv är jag inte mamma, och tänker inte heller skaffa barn. Och tyvärr har jag inte min älskade mamma i livet mer, så det här med Mors dag är en dag som personligen känns lite jobbig...

Ljusstakarna är målade med samma oljebaserade snickerifärg som jag målade tygskåpet med. Oljebaserat verkar funka på det mesta!!

Rosenvit sa...

Du skriver så bra!!!
En av mina bästa förebilder är mamma. Som du vet så är hon en av de bästa. Jag älskar henne ovillkorligt och hoppas att jag kan leva upp till det som mamma själv.

kramor en masse
Anna

chokladblomma sa...

Fint skrivet. Min mamma är helt klart en av de viktigaste personerna i mitt nuvarande liv. Vi bråkar aldrig, tycker lite olika men mycket lika. Kära mamma!

Vilken fin present du fick! nu kommer du vara skitläcker i trädgården!
Ha det gott!
Kram

Annas skattkammare sa...

Hej lena! Vilka fina tänkvärda ord du skriver.. Kan verkligen känna igen mig i de tankarna.. Så fina gåvor du fått!
Kram /Anna

Karin Lindström sa...

Hek raraste Lena!

Så fint du skriver! Har inte hunnit mejla dig, men jag ska naturligtvis hålla mig hemma om ni kommer! Det vore så roligt att ses.

Ha det så bra och många kramar till dig!

Karin

Lilla Blanka sa...

Hej Lena!

Ja, mammor är otroligt viktiga personer och har ett enormt ansvar, men det är ju världens bästa jobb!

Jaså är hon sjuk dottern? Jobbigt och det värker så i mamma-hjärtat när de inte mår bra.

Kram goa vän och tack för dina goa kommentarer, alltid!

Mia

Vintage Fairy Tales Rebecka sa...

Hej vilken fin stämning du har i din blogg!