måndag 25 maj 2009

Små smulor är också bröd

Stjärnflocka (Astrantia major), årets perenn 2005


På besök i blogglandia är det ganska lätt att tro att det spenderas en massa pengar på allehanda "vill-ha-grejer". Det kan ju vara allt från gamla trådrullar till sifoner och madonnor, ko-tavlor, bakbord, ekologiskt rengöringsmedel, gamla plåtburkar (yes, här är en), vitt porslin, slagbord osv osv... Och nog kan det vara så, även om mycket är köpt på loppisar och Tradera eller Blocket.


Så idag går mina tankar till alla de, som i likhet med jag själv, går i väntans tider. Inte de roliga, spännande väntanstiderna utan vänta-på-att-a-kassan-ska börja-fungera-väntan.


Det är månadsskifte till helgen, har ni tänkt på det? Det har jag, kan jag lova.
Nu blir det inte ens loppisbesök. Men jag försöker tänka att jag lär mig något. Jag tänker på alla ensamstående föräldrar som har ungdomar som ska ta studenten. Får matpengar av kyrkan och köper en begagnad studentmössa på frälsis. Sitter uppe på nätterna och syr om sin egen finaste klänning så att dottern ska få något fint att ha på sig på sin stora dag. Ringer runt till elbolaget, hyresvärden och TELIA för att få göra delbetalningar den här månaden.


Så illa har inte vi det. Det är jag glad för. Små smulor är också bröd.


Lena

20 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Hej min stjärna!! Jag förstår PRECIS vad du pratar om. Man håller igen annars men ibland får man hålla igen ännu mer än vad man brukar... Jag vill ge dig en stor kram och säga "allting kommer att ordna sig"! Det vet du att det kommer att göra - så gör nu som jag sa så fixar vi resten ihop!

Kram Jena

Grodmamman sa...

Här finns det stjärnflocka i en rabatt och det är bara för att jag fick reda på att den var årets perenn det året!:) Tyckte dessutom att den var fin, passade in höjdmässigt och fanns i rosa!
Hoppas att det snart ordnar sig, så tråkigt när ekonomin strular. Och jag kan också känna så att "alla andra" handlar och fixar medan jag varken har tid, ork eller pengar till det!:)
Kram

Fröken Fräken sa...

Ja, jag vet hur det är att vänta på a-kassa och att någon ska komma på att man behövs på deras arbetsplats. Efter många år av kämpande har jag nu en fast tjänst som jag ingalunda tar för given. Fortfarande försöker jag spara pengar, för man vet aldrig vad som kan hända. Men det kommer så klart att ordna sig, och jag tycker att man absolut inte ska sätta sig och deppa. Man är så mycket mer än sitt jobb och a-kassan!!

Hem och Lycka sa...

Klokt inlägg och så sant som det är skrivet. Skrev också nåt liknande inlägg för nån månad sen.

Har inte heller pengar som växer som ogräs tyvärr som sjukskriven men hoppas att jag får jobb jag också nu när jag snart ska ut i arbetslivet igen.

kram Mia

Love Your Homes sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jenny sa...

Hej Lena!
Vilket bra inlägg..man får sig en liten tankeställare..speciellt jag som shoppat på tok för mycket senaste tiden..måste ta mig i kragen o börja spara..

Hoppas det fixar sig med A-kassan o att du får möjlighet att börja jobba snart!!

Vilken gullig kommentar du fått från Jenny Lilla huset förresten, hon är en riktig vän!!

Kramis Jenny

StrandviksVillan sa...

Kan sätta mig in i din situation... När jag fått andra barnet fick jag minimi-dagpeng och det var mindre än vad en arbetslös får, men det gick ändå! Vi klarade det! Skulle ändå aldrig vilja vara i den situationen igen...

Nu känner jag mig väldigt lyckligt lottad som har möjligheten att jobba deltid, inte påtvingat utan självvalt. Vill hellre ha tid med familjen (och så måste jag väl nämna att jag får ett specialvårdbidrag pga Lillens sjukdom)

Skickar en stor styrke-kram!!

Tina sa...

Godkväll!
Det där var mycket kloka ord!
Verkligen! :)

Kramar Tina

Susanne sa...

Ja jag bara måste hålla med dig.Sjukskriven och arbetslös ja då är varken humör eller ekonomi på topp..Fast det är ju ändå tur att loppis är så billigt så man kanske kan hitta en lite grej för en tia som man kan bli riktigt glad av..Kram

Jenny sa...

Hej igen söta du!
Nejdå, ingen fara..har väl mest ångest över att jag är en sån shoppaholic!! ;)

Skämt åsido, måste faktiskt skärpa till mig med handlandet, känns som man hela tiden jagar nästa o nästa grej..börjar längta mer o mer efter upplevelser istället. Att åka bort en weekend med sambon tex. Det finns det inte pengar till nu när jag inte lägger undan nått utan bara handlar..näe, det får stunda nya tider här på Kråkered*fniss*

Sköt om dig söta du!

Kramis Jenny

lottens vita och gröna sa...

hallå, hela du bara strålar värme och klokheter, ja aa du, man måste verkligen stanna upp ibland mitt i gnället och habegären...gu så bra vi ändå har det!

arbetar med människor som passerat allt vad värdigt leverna heter...i dag var vi och bowla med dom, tacksamma de var att bara få göra nåt annat än att grubbla! stora kramen till dig sötis//lotten

lottens vita och gröna sa...

du hoppas att allt ordnar sig med akassan, vet hur det är, nedrans skitkassa!

Karin Lindström sa...

Hej Lena!

Ja fy vad det är trist med ekonomin. Jag hoppas allt ordnar sig snart så du slipper all väntan. Här är det lika skralt, därför är det inte så mycket shoppingtips hos mig, mest loppistips *ler*.

Stjärnflocka är en av mina absoluta favoritblommor, och det var även en av Linnes favoriter. Mina är bara gröna blad än så länge men jag längtar!

Lika bra att inte vara ute och shoppa löningshelgen! Som egen företagare kommer det lite pengar då och då så jag är försöker att aldrig vara ute just när alla andra ska handla. Det är bara stressigt, vi får tänka så. Nej vi får göra något mysigare istället i helgen!

Många stora kramar till dig nu min vän!

Karin

Lilla Blanka sa...

Hej Lena!

Såå kloka ord och något man behöver fundera på då och då!

Hoppas det löser sig med a-kassan snart..jag vet hur det var när jag gick och vände ut och in på plånboken för att använda de sista kronorna lagom till nästa inbetalning kom.

Tack snälla goa för dina omtänksamma och värmande kommentarer! *kram*

Halmstad ja..nej det är varken trav eller spa :) Utan det är dags för Laxaleken (simtävling) och det är sonen som skall vara med, så jag och han åker ner på fredag och stannar till på söndag. Det tar ju inte så läng tid för oss att åka ner, men är skönast att stanna kvar över natten ändå.

Stor kram
Mia

Ps jättefin växt! Jag blir alldeles lycklig av alla härliga växter just nu!

Karin A sa...

Hej Lena, lika klok som alltid. Min plånbok är inte heller alltför tjock men jag vet att det är många som har det värre än jag. Hoppas det löser sig med din a-kassa snart!

Ha en skön vecka och ta vara på det "lilla"! Kram Karin

plingan sa...

Som student på äldre dar har vi också fått en tankeställare i att leva lite snålare. Man är van en viss standard och visst kan vara nyttigt att ha det fattigare emellanåt men helst ska det ju vara frivilligt...
Hoppas allt ordnar sig snabbt!
Kram

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Kära du..har varit i den situationen själv och det är inte kul. Mina föräldrar kunde hjälpa mig då, men vad gör man annars. Jag sitter just och funderar på om jag blir abetslös i sommar..med akassa och allt...alla dessa tankar tar ju kål på en.
Kram Lotta

Annas skattkammare sa...

Ja du.. det är verkligen värt att tänka på.. hur en del har det.. lyckligtvis har jag haft tur med föräldrar som hjälpt till.. och nu i dessa tider får man verkligen vända på varenda krona.. tur att det är så kul att gå på loppis, jag handlar hellre på loppis än i vanliga butiker numera och det sparar man ju en del på som tur är..
Kram /Anna

Gúa sa...

Och jag sitter här och ryser. Vet du Lena att så är jag uppväxt, faktiskt.
Jag glömmer aldrig, alla nätter min lilla mamma satt o grät av oro över pengar.
Jag vet också hur det är att inte alltid ha och kunna. När man börjar livet lika ung som vi gjorde, så får man smaka på den biten så det svider. Så jag vet hur du har det nu o det är jobbigt.

Du är bara bäst. Dina ord sätter spår i mitt sinne. En påminnelse, det är bra. TACK

Största kramen min är din Lena och tack så mycket för ditt mail...
Du är underbar!

Elisa Day sa...

Som vanligt skriver du så träffande. Jag är sjukskriven och har under tiden jag varit det blivit arbetslös pga en idiot till chef. Vet att man sitter och väntar på att det ska bli den 18 så att man kan handla mat. Även om jag nu haft turen att ha fått ett litet skadestånd. Hoppas det löser sig för dig! Kram