lördag 11 oktober 2008

Att gå över ån efter vatten

Lördag. Så grått så man blir trött. Måste hitta på nåt. Ta färjan till Helsingör? Näää. Orkar inte. Kollar kalendariet i Helsingborgs Dagblad. Sista helgen för äppel- och päronutställningen på Fredriksdal. Nä, säger barnen, tråkigt, kan vi inte hyra en film eller spela på datorn? Dumma mamman står på sig, stuvar in barnen i bilen och vips - en utflykt!

Det vi har på nära håll tar vi ofta för givet och det som finns långt borta känns lockande och exotiskt. Men jag glömmer ofta att vårt klimat gör att naturen ser helt annorlunda ut vid olika årstider. Så var det idag på Fredriksdal. Trots att ljuset lämnade en del i övrigt att önska... Hösten blev liksom ännu vackrare med grått flor.

Vackra påsar med det som finns i naturens skafferi

Herrgården från 1700-talet

Avenbokhäckarna bildar valv som ger en oerhört drömsk stämningDet här känns väl som essensen av allt som är skånskt?

Här står grönkålen och väntar på att skördas. Mums på julbordet!

Lycka är att klappa ett ardennerföl- Mamma, varför fotar du de gamla pinnarna? Är de fina eller?


Har du varit i Helsingborg någon gång? Många har bara sett färjestationen. Kanske varit på Väla centrum och IKEA. Men här finns så sanslöst mycket vackert och en himla massa bra affärer att tömma plånboken i. Och då talar vi unika affärer, inte bara kedjebutiker. Tänkte föreslå en liten bloggträff här i december, om det är några som är intresserade. Kanske helgen den 8-9 december då det är julmarknad på Fredriksdal. Därefter kanske vi kan ta oss ut till Fleninge och den fantastiska affären Citron & Timjan. Vad säger ni? Jag vet att många är rysligt uppbokade på helgerna före jul, men nu är det så många av er som jag så hemskt gärna skulle vilja träffa så jag kan inte bärga mig...

Ha en riktigt skön lördagkväll och glöm inte att njuta av allt det där vi tar för givet!

Lena

14 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Åhh vad jag får lust att åka till Fredriksdal!! Jordärtskockor hade inte varit helt fel att göra soppa på... mumma! Och självklart är jag med på en bloggträff... för jag antar att jag är en av dem som du så gärna vill träffa eller... ;)

Fantastiska bilder!!

Kram Jena

Lilla huset på prärien sa...

Jena-Lena... he he

Skatan sa...

Nej, tack och lov klarade hon sig undan det! Det värsta var nog att mamman inte kunde hålla sina tillbaka...men så är det ibland.

Vilka vackra bilder!

Önskar en skön kväll :)

Sand mellan tårna sa...

Hej Vännen. Inte förrens jag är framme kan jag avslöja. jag har ju en tävling ute om det..... har du missat att tävla?

Trevlig Helg!

Kram L

Sand mellan tårna sa...

du har ju tävlat.... kan avslöja att du har 1 rätt.... hmmm...

Kram L

lottens vita och gröna sa...

hallå lena! vad bra att du tagit bort bloggkollen, så känner jag mig mindre stressad iaf!
guuuuuuu så vackra bilder du tagit idag, fattar vad du menar med det gråa floret, gillar!!!
mmm skulle gärna vilja träffa dig den helgen men det är väl typ 50 mil..men sååå kul det lät!

varmkram lotten

Tidsmästarinnan sa...

vad mitt hjärta smälte när du skrev så fint om femåringen här nedanför... jag är nog lite extra lättrörd idag av någon anledning :-)

Och hjälp, vad det vore roligt att träffas i vackra Helsingborg!! Men det är lite långt för mig, åtminstone just där i december :-(
Hoppas verkligen vi kan ses en annan gång!

Höjdarna har vi hittat på Junibacken här i Stockholm, de har en utmärkt bok och leksaksaffär, som man liksom av en händelse måste passera innan man går ut, fiffigt! :-)
Jag har inte sett dem någon annan stans faktiskt.

Kram min goa vän!

Karin sa...

Hej!

Men vad fint det är där, dina bilder är verkligen jätte fina! Nu känns det som jag varit på ett litet kort besök i Helsingborg!

Jag har bara varit där en gång för jätte länge sen. Jag jobbade på Flash och praktiserade i den butiken en vecka. Jag måste erkänna att jag hade väldigt svårt att förstå vad alla sa, men jag försökte så gott det gick. Det värsta var att jag hade svårast att höra vad den jag jobbade med sa!!! Kan ju bli lite tokigt ibland! Nu när vi var på Österlen så gick det galant, men det klart jag skulle ju inte sälja något så det var ju lite lättare. Jag jobbade tio år i den kedjan och huvudkontoret låg i Lund då, så jag vande mig!

Tänk vad roligt om jag kunde komma men det är lite långt för mig också. Det låter verkligen jättemysigt och kul att du ordnar något!!

Ha en fortsatt skön helg!
Många kramar
Karin

Annika Christensen sa...

Du gjorde helt rätt. Fredriksdal är underbart på hösten.Fint du visar blir sugen att åka dig.
ha det gott
Annika

Karin A sa...

Vilken tur att du bestämde dig för att åka dit! Ser otroligt vackert ut och mums med goda grönsaker. :) Härliga bilder! Helsingborg har jag tyvärr sett alldeles för lite av, vilket i och för sig gäller flera av de skånska städerna.

Ha en skön söndag! Kram Karin

kullervilla sa...

Vilken härlig utflykt och vilka underbara bilder från Fredriksdal…
Ser du skriver om bloggträff och julmarknad, helgen den 8-9/11 är det hantverksmässan Fingrar kan i Höganäs. Ett litet tips kanske…
Tur jag läste ditt inlägg en gång till, julmarknaden var 8-9/12 , såg fel och trodde de kolliderade :=)
Slog en blick i kalendern och såg att detta inte stämmer 8-9/12 är en måndag o tisdag, kollade upp det och julmarknaden är i år 5-7/12. Tror du skrivet datumet som det var i fjor. Eller så är jag helt förvirrad.
Kramiz//kullervilla

rosenskära sa...

Jaha, mental fortkörning var det här! Tack snälla Kullervilla för att du var tryckfelsnisse åt mig! Julmarknad på Fredriksdal hålls den 5-7/12, kl 13-19 på fredagen och 11-15 på lördag och söndag. Så går det när man inte känner någon skillnad på 2007 och 2008...

Återkommer i frågan...

Lena

Meddelålderskvinna sa...

Fin blogg. Mycket vackra bilder, kommer åter..
MVH Zinkbaljan

Elisa Day sa...

Mycket fina bilder du visar! Önskar jag kunde komma på din bloggträff men jag bor alldeles för långt borta :) Sköt om dig! Kram