tisdag 21 oktober 2008

Upplevelser

blir vi rikare av, eller hur? Det spelar liksom inte så stor roll om de är bra eller dåliga, på lite sikt märker vi att de berikar oss. Nu är vi hemma och vardagen vill ta plats i våra liv igen. Maten ska lagas, sängarna bäddas, tvätten hängas och läxorna göras. Men intrycken och upplevelserna från resan måste få lov att hänga kvar några dagar, som den där vackra pudrade ytan man får av florsocker. Tempot och kraven får förbli sänkta några dagar.

Vi har haft en så härlig resa. Vi flög ner tillsammans med Omi (farmor) som fyllt 87 år, min svärmor, som senast förra året reste till Egypten och red på kamel... Trots att vi blev kraftigt försenade till incheckningen (tack SJ för det...!) och missade taxfree-njutningen på Kastrup, hördes inget gnäll vare sig från barn eller vuxna. Vi hann ju! Strålande solsken i München några timmar senare. Superlyxig hyrbil. Skitjobbig GPS som vi hade all möda i världen att få tyst på.

Det går alldeles rysligt fort i vänsterfilen, så tack kära make för att du körde. Men det är skönt att äta mil så att man når målet fortare. En och en halv timme senare körde vi in i Garmisch-Partenkirchen, och letade oss fram till vårt lilla pensionat, hos Frau Lindebner på Blumenstrasse. Så himla mysigt, på tredje våningen i ett typiskt bayerskt hus med balkonger och fönsterluckor, utskjutande takbjälkar och enorma blomsterlådor. Och vilka bolstervar - underbara!

Utsikt från vårt rum mot backhopparstadion i bakgrunden.

Dimhöljda berg.

Dagarna har fyllts av utflykt till Innsbruck där vi åt Sachertårta, promenad i gamla delen av Partenkirchen, den fantastiska Ludwigstrasse, där vi handlade bretzen, stora nybakade salta kringlor, en fantastisk tur med kabinbanan upp till der Wank, ett ca 1700 m högt berg, där den första snön föll samma morgon! Snöbollskrig och varm apfelstrudel. Leberkäs och fantastiskt god öl. Lövträdsklädda bergssidor med färger som leder tankarna till de vackraste sidentyger. Ängar och fäbodar vid sidan av små gräs- och mosstäckta kullar som bara känns som Teletubbie-land!

Gamla stan i Innsbrück.

Och här sitter bloggerskan och äter Sachertårta.

Dålig bild men avsikten är att fånga Teletubbieskullarna, zooma in bilden om du kan och förundras!

Lördag morgon, snön ligger på alptopparna, hög luft och koskällor som skramlar...

Och naturligtvis - en massa fest och skratt. Att inte tala språket är ett handikapp men jag har upplevt mycket och det kommer att bli det bestående minnet av denna resan, förutom att jag har världens häftigaste svärmor och två barn som är helt underbart och fantastiskt lätta att resa med!

Ångrar bara en sak - att jag inte bad maken fotografera mig när jag var så jädrans snygg i min lilla svarta och höga pumps. Och vet ni vad? Det var INGEN som joddlade...

Tack för alla härliga kommentarer - jag älskar dem!

Lena

8 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Vilken härlig resa! Jag har faktiskt skrivit ner alla dina platser samt pensionalt. För man vet ju aldrig när en bilresa ner mot dessa trakter kan bli aktuell... :).

Jag har ju samma problem med språk när vi besöker min mans hemland. Jag förstår nog samtalsämnena men kan inte själva formulera mig mer än enkla fraser. Men tack o lov för engelskan *skrattar*.

Kram

Elisa Day sa...

Vilka härliga bilder och så härligt du skriver! Får resfeber! :D Så roligt att läsa om andras resor också. Kram

Love Your Homes sa...

Välkommen hem till regn o rusk, fast ni kanske har bättre väder hos er i Skåne.
Idag dirigerar jag maken i trädgården bestyr samtidigt som jag arbetar i min egen verkstad. Man måste bli klar med mycket innan avfärd till helgen.

Ser fram emot ett par härliga dagar med god mat och trevliga upplevelser.
Precis som du nu haft på din resa.
En liten tårtbit kanske det blir också.
Á bientôt,
Ingela

Karin sa...

Hej Lena!

Vilken härlig resa! Och så otroligt vackert det är där. Jag har varken varit där på vintern eller annan årstid. Det ser ju helt otroligt vackert ut. Jag ska visa min äkta hälft kanske det kan bli en liten tripp så småningom. Vi åker inte så gärna längre bilresor just nu. Vår minsting hatar det. Vi hade stora problem att ta oss till Skåne i somras. Ena gången övernattade vi vid Gränna! Men det är övergående hoppas jag.

Jag har i alla fall fått njuta av din härliga resa, och så roligt att få se dig på bild också!

Många kramar
Karin

Lallis - liv och leverne sa...

Vilken mysig resa:)Du skriver så fint och visar fina bilder. Tack.
Kram Lallis

MY WHITE COTTAGE sa...

Det låter verkligen som en toppenbra helg! Underbara bilder! De där Teletubbies kullarna var så mysiga! :)

Fin bild på dig också!

Kram från Jenny

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad fint Lena! Fantastisk utsikt... jag förstår att ni har myst. Och så fiiin bild på dig! :)

Tänk vad en liten tripp kan innebära, det lever kvar inom en under en lång tid framöver. Det gillar jag!

Kram J

P.S. Dina brysselkex ser väldans goda ut ;) D.S.

Tusenfröjd sa...

Åh, vilken härlig resa ni har haft. Själv har jag inte varit i Innsbruck sedan......1991! Gamla minnen, både bra och dåliga. Men där är ju så vackert och så god mat och vin och öl! Så himla kul att läsa.
Kramis Liv