måndag 15 december 2008

En lyckodagStommen är en "tuja teddy", en bolltuja, bågen är gjord av böjd röd kornell
som klätts med ljusslinga, grön mossa, spansk mossa, mjuken och eukalyptus.
En echeveria med pärlnålar, lite blommande poppel och några lärkkvistar.

Vilken dag jag hade igår! Sovmorgon och sedan frukost med goda nybakade bullar och härligt svart kaffe. Ibland tror jag att jag är ensam om att dricka svart bryggkaffe, speciellt på morgonen. Är det någon annan där ute som gör det?!

Sedan var det min dag! Jag var på min sista blomsterbinderikurs där vi gjorde jularrangemang med ljusslingor. Anna Leibel Nilsson är en fantastisk inspiratör! Man får så mycket vackert material att arbeta med och igår fem timmar på sig att jobba med det i hennes sagolikt fina ateljé som ligger i Gantofta, söder om Helsingborg.

Vi var sjutton kvinnor i olika åldrar igår, många hade rest långt, någon ända från Småland! Anna är förtjust i det enkla och jobbar myckt med naturmaterial och medelhavsväxter, à la Franska Stämningar. Gärna med inslag av oblekt linne och vackra band.

Någon av de andra kursdeltagarna, som var med på spiralbindningskursen, hade varit inne och läst här och gav mig beröm för bilderna. Jag blir så himla generad! Det är så enkelt att "umgås" över nätet, men när jag ska prata om bloggandet med någon IRL, blir jag kanonblyg...

Det har varit helt igenmulet i Skåne idag, så bilderna är därefter...


Batteridriven ljusslinga med diodbelysning. Lagd dubbel och monterad på lärkkvistar. Klädd med mjuken (spoltråd), några sälgkvistar, eukalyptus,bundna med hampasnöre, lärkkottar snurrade med tråd.


Batteridosan är ju inte så vacker precis... Den gömdes i en bit linnetyg, blev ett litet paketmed öppning i sidan så man kommer åt strömbrytaren! Fiffigt, eller hur? Sladden lindades med brett hampaband.

Sedan kom jag hem. Middagen stod på bordet. Maken och barnen var på julavslutning. Helt ensam hemma med birmakatten Sune till sällskap. Läste tidningen i lugn och ro. Barnen rusade in, glada och fulla av tomteskum! Slog på datorn för att kolla mailen. Hade fått en kommentar av någon som gillade mina bilder på IKEA:s julkalendertävling. Så jag gick in på IKEAs hemsida för att läsa. Gissa vem som var vinnande bidrag igår - JAG och mina lusbollar! Jag som aldrig vinner någonting!


Somnade med ett stort leende på läpparna...


Kram/Lena

9 kommentarer:

Elisa Day sa...

Vilken härlig dag du haft! Kul med Ikea bilden. och vad vackert du gjort med ljusslingan. Otroligt! Sån skulle jag gärna ha Kram

Lilla huset på prärien sa...

Åh Lena vad fantastisk och härlig dag det var för dig igår! Du är SÅ HIMLA MYCKET värd en sådan dag - minst en i månaden i alla fall! Och dina VERK, så underbart vackra allihop! Jag är verkligen superavis på dig som fått gå de härliga kurserna. Men min tid kommer den också... och just NU ser jag verkligen fram emot...

CHAMPANGE SAFARI!!!

Love / XXX / Puss o kram

Lilla huset på prärien sa...

P.S. Åkte tillbaka till Butiken och köpte ett helt lass med nya kuddar till sofforna :) D.S.

Grodmamman sa...

Så fina saker du har gjort! Smart med paketet också.
Grattis till vinsten också!
Du har något inne hos mig.
Kram

Dubbelörnen sa...

Stor grattiskram!!

Önskar du bodde närmare så jag fick lägga in kransbeställningar hos dig ;)

Gúa sa...

Hej sötis!
Jo, jag dricker också svart bryggkaffe!...på morgonen också..:)
Vet du jag blev så glad för din mail!
Var tvungen att gå in o titta på de "perfekta" julkorten och spydde lit ejag med...*thi,hi* Du är så härlig Lena! Och ja gär ännu mera glad att jag fann dig! Och på det nya året ska vi träffas!

Grattis till dina underbar lusbollar!
Och din kranskreation gör mig Stum! Så fantastiskt vacker!

Stor, större störst kram till dig min vän...

Hallongränd 4! sa...

Grattis till vinsten på IKEA!
Och tack för titten och kommentaren hos mig.
Vilken bra idé med ljusslingorna, vad fint det blev. Blev jätteinsiprerad
Kram!

Guldkant På Livet sa...

Ja, verkligen lyckodag och så vackert detta var!!! Och bilden på Sune och dörrrkransen är ju för söt.... Mari.

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Grattis till Ikea! vad fint du har gjort, var tvungen att förstora bilderna...vilken inspiration.
Kram Lotta