söndag 28 december 2008

Uppmuntran

N
u måste jag bara kolla en sak med er. En sak som jag tror berör. Som sätter igång tankar och då också händelser. För så är det ju, det vi tänker, det påverkar oss.

Här kommer det: När ni sitter och bloggar, tänker ni då att ni ägnar er åt ett intresse? Eller åt nätverkande kanske? Inspiration? Kommunikation? Avkoppling?

När ni gör fint hemma, målar möbler, flyttar på favoritsakerna, fyndar på Tradera eller Blocket till hemmet, köper blommor, syr doftpåsar eller klistar strutar - hur känns det då? Njuter ni? Gör ni det automatiskt som en självklar del av vardagslivet?Nu undrar ni säkert varför jag frågar. Ska hon ägna sig åt navelskåderi nu eller? Nej, jag frågar bara för att jag har insett att jag är så otroligt priviligierad. Jag har en man som märker att jag mår bra av att blogga och att göra fint hemma. Han uppmuntrar mig och säger aldrig något elakt eller ironiskt om mitt intresse.

Men så är det inte på alla håll. Och det tycker jag är riktigt trist. För vem har rätt att värdera olika intressen som mer eller mindre viktiga och värdefulla? Ingen.Det blir mitt budskap idag, till er som behöver det. Ni andra kan ju bara sträcka på ryggen lite extra...

Kramar/Lena

25 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Hejsan! Hittade hit via din kommentar i en annan blogg. Först av allt: dina bilder är heeeeelt underbara :D och ditt pynt och hem! Ska genast prenumerera på dig!

Angående din fråga (kunde svara hur långt som helst...) så tycker inte jag att jag ändrats i mitt "pyntbeteende" sen jag började blogga, har alltid haft idéer som jag bara måste verkställa, hihi. Något som växt för mig på sistone är intresset för fotografering. Det har alltid funnits, men med dagens digikameror är det ju bara att skjuta av bilder, hur många som helst, utan begränsning. Jag njuter verkligen av att lyckas med en fin bild. Min man tycker det är kul att jag är så intresserad och har slutat fnissa åt mig, han ångrar att han inte köpte en mer avancerad kamera åt mig. Han läser inte min blogg, så vitt jag vet...

Det här blev långt ändå... Kram på dig! A-C

StrandviksVillan sa...

Hej igen :)
Nu har jag kollat igenom hela din blogg och måste säga att jag gillar dina texter också, väldigt tänkvärda... Mycket jag funderar över nu... Tack! A-C

Kronblad och Lantliv/Jea sa...

Hej Lena! vågar nästan inte svara på din fråga i min blogg. Än så länge vet jag inte om det är värt det. Att satsa sitt sparkapital, låna en massa pengar på banken och jobba utan lön är rätt tungt emellanåt. 3-5 år sägs det att det tar att bygga upp ett företag.
Så jag slavar på lite till och hoppas att mitt koncept ska gå hem.

Bloggar gör jag av just de anledningarna du räknar upp, har svårt att få ihop det med vänner som vill ses på normala tider och irl:-D
Tränar också på kameran och inför skarpt läge med webshop och butikens sida.

Kram på dig!

Hem och Lycka sa...

Bra inlägg! Jag har också råkat ut för kommentarer men jag väljer (försöka) strunta i dem som är elaka. Har fått gliringar om min reklam på bloggen och visst blir man lessen. Men jag bloggar ju för min egen skull och visst, jag har fått erbjudanden och har reklam men det ser jag som en trevlig bonus. Att det finns människor som uppenbarligen drabbas av den svenska avundsjukan är tydligen nåt man får dras med..

kram

Annas skattkammare sa...

Det har jag tänkt på många gånger, när folk ifrågasätter ens intresse.. Att jag gör ju det för att JAG mår bra av det.. precis som vilket intresse som helst.. Fick höra en syrlig kommentar från en kompis för ett tag sen.. Hon sade att hon tyckte att bloggande var onödigt, "finns ju vettigare saker att göra".. men då svarade jag att för mig är det som att bläddra i inredningstidningar, fast mycket bättre! =)
Vackra bilder!
Kram /Anna

Lilla huset på prärien sa...

Vilken fin kommentar du fick där från StrandviksVillan :) Snacka om uppmuntran! Nej, mannen min sympatiserar inte med bloggande och visst kan vi vara på kollisionskurs men mellanåt blixtrar han till. Idag sa han "synd att vi inte har lite större kök för det hade varit snyggt att ha den där kökssoffan här i köket"... ja, ser man på!

Nu ska jag se till att få fixat de två skåpen, mitt slagbord och de fyra stolarna som står och dräller... sen är det nog bara att shoppa på igen ;)

Fast det suger i shoppingtarmen... var ju hur mycket som helst på auktionen nu efter nyår!

Kram Jenny

Mamma C sa...

Hej, halkade hit på ett bananskal kan man säga. Jag har nog bara fått höra uppmuntrande ord om mitt bloggande och der är i från min familj och släkt. Eller så är det att jag inte bryr mig vad andra säger om det. Nu ska jag kika runt lite mera hos dig.
Kram Mamma C

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,

Tänkvärda ord verkligen!!!

Jag vill även tacka dig för dina alltid så goa ord inne hos mig!!! Jag blir verkligen jätteglad :)

Min bloggtid har ibland varit knapp under senaste tiden men du ska veta att jag kikar gärna in här & njuter av dina fina inlägg när tiden finns!

Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Kram Jes ♥

Elisa Day sa...

När jag bloggar så gör jag det för att jag tycker det är roligt. Jag vill så gärna dela av mig av bilder som jag hittat på nätet eller egna bilder som jag tagit. Eftersom jag är singel är det ingen som bryr sig om vad jag gör eller varför. För mig är det ett plus att få kontakt med andra bloggare. Just nu funderar jag mycket på att lägga ner min blogg pga ovälkommet besök. Men jag tror jag kommer att fortsätta. Kram

Viola sa...

Hej Lena,hittade hit till dig gm en annan bloggare, verkar som vi har gemensamt intresse att sälja vackra saker, jag har min nätbutik som jag driver, när det gäller din undran, så brukar jag jämföra bloggandet med att vara med i en intresseförening och att mina blogvänner är som brevvänner för mig, inredning är och har varit min passion här i livet, och min man uppmuntrar mig alltid, titta in om du får lust, ha en bra vecka, kram
VIOLAN

Grodmamman sa...

Jag bloggar av precis samma anledningar som du. Har mer och mer blivit intresserad av inredning och har börjat hitta min stil tack vare andra bloggare. Sedan att det tar tid att ändra allt man vill ändra, det är en annan sak!=)
Har en svägerska som bloggade innan mig och en svägerska som inte gjorde det och kunde därför inte förstå varför man bloggade. Jag kunde inte förstå varför hon hade facebook, men alla är vi olika! Hon startade sedan en egen blogg och nu är hon fast!=) Hon säger nu att hon inte kunde förstå att det var så kul.
Kram

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Min man gillade det inte från början..han tyckte att jag ägnade för lite tid till honom på kvällarna...numera är det inga diskussioner..han till och med kollar på mina inlägg, besökare...(och vad jag tjänar på min reklam..viktigt för karlar). Han har insett att bloggandet är jätte viktigt för mig och jag har visat honom att jag kan båda delarna..både umgås med honom/barnen och blogga...så visar jag alla ideer jag vill han ska göra..alla nöjda och glada tillslut.
Kram Lotta

Love Your Homes sa...

Du kloka lilla gumma.....vad jag gillar dina inlägg med visa ord.
Du verkar ha lika stor tur med uppmuntran som jag, min kära familj har aldrig någonsin kvirrat när jag sitter vid datorn, utan ler oftast och kallar mig digital numera.( det är nog jag som klagar när det blir för mycket dataspel)

Bloggar gör vi nog på olika villkor och en del av oss efter hur det faller sig, tror jag.
Jag kan få lite fåniga idéer om att dela med mig olika saker man upplever eller har kunskap om, men det blir inte alltid som man tänkt sig......som tur är.

Härliga bilder idag.

Kram till dig från Ia

Karin A sa...

Hej Lena,

vilket tänkvärt inlägg med fina bilder. Jag bloggar nog av olika anledningar men den främsta är att det är ett sätt för mig att dela intressen med andra. För i verkliga livet har jag få vänner som delar mina intressen. Genom bloggandet har jag dessutom utvecklat både mitt skrivande och fotograferande, och fått ett helt annat bildtänk. :) Härligt att din man är så uppmuntrande! Jag får mest uppmuntrande ord från de bland vänner och familj som känner till mitt bloggande, men det är faktiskt inte så många.

Kul att du gillar mina arrangemang. :) Headern har jag pusslat ihop alldeles själv. Klipper och klistrar och leker med olika "fontar" i Photoshop. Hoppas du får till en header du med. Hojta till om du behöver hjälp!

Ha en riktigt skön avslutning på 2008! Kram Karin

TEFROSSA sa...

Hej Lena!
Hittade hit av en slump. Vilken fin blogg och vilket tänkvärt inlägg. Jag måste läsa mer här känner jag, men svara litet kortfattat iallafall.

Jag är ny inom bloggosfären så jag vet inte spelregler eller syfte riktigt än känner jag. Det är ju ett helt nytt universum som öppnar sig, hela tiden nya människor, teman, inriktningar etc etc. Jättespännande är det, och lätt att fastna är det definitivt.

Jag började blogga av marknadsföringskäl då jag öppnade min webbutik, men ju mer jag håller på desto mer gör jag det för att jag tycker det är roligt att skriva och att få kontakt med folk. Det är knepigt att umgås med människor IRL, men i cyberspace går det oftast mycket smidigare.

Ja, jag har mycket framför mig känner jag. Vet inte riktigt hur omvärlden värderar det här med bloggar, men misstänker att många är skeptiska och tycker det är "ego" kanske... Maken är väl litet betänksam och tycker jag är isolerar mig litet. Man får väl låta det ta lagom mycket tid (om det går... kanske en utopi).

Slutligen: jag är grymt imponerad av många av er bloggare därute. Ni gör ju ett jättejobb, fattar inte hur ni hinner!

Och Lena, jag kommer hälsa på här igen, var så säker.

Kram,
Lena

zinkbaljan sa...

Mycket bra inlägg!! Fina bilder!!
Ha en trevlig nyår!
Kraaam

Nostalgi och Rosor/Linda sa...

Skön sovarstil sune har...Är de raggisar du har.. Lite sugen..
Så mycke fint att se hos dig din duk är ju såååå fin...
God fortsättning...
Kramis Linda

Ett skönare liv sa...

så fina bilder :) helt underbara !

kram nadja

Sand mellan tårna sa...

Hej.

Först här kommer länken från din fråga

http://www.strawberrynet.com

fraktfritt över hela världen, men jag har alltid åkt dit i tullen och då tillkommer ju den tråkiga momsen.... dock, så har strawberrynet det som goodwill att betala tillbaka vid uppvisande av kvitto, det har alltid funkat perfekt. (faxa kvittot och kreditkortsnummer för återbetalning)

Sedan till det andra.... jag började blogga som en resedagbok under föräldraledigheten i thailand. Sedan var det kul, nu gör jag det för att jag älskar att fotografera och hålla på med design i datan.... kul att visa upp det man gör, själva bloggandet med ord som "idag har jag" det är lite halvtråkigt, men att blogga är bilder för mig. Drömmen är att jobba på en tidning.... keep on dreamin girl....

Kram Linda

Tidsmästarinnan sa...

hej goa vannen!
jag tror nastan jag pysslar lite mer hemma bara for att det ar kul nu sedan jag borjade blogga... och sjalva bloggandet ar ju precis hur kul som helst!
Haller med dig i dina kloka ord!
En stor varm kram (ja, bokstavligen varm faktiskt harifran :-) En stor del av herrn i husets slakt finns har sa i ar ar det helgfirande har som galler!)
Susanne

Poppins sa...

Hmmm, intressant fråga och jag tror du får en massa olika svar. Själv har jag alltid varit intresserad av färg och form förutom böcker och historia. För mig var bloggen ett sätt att ta mig tid till mina intressen. På köpet återuppväckte jag mitt fotointresse! Heminredning är bara en del av min blogg men jag har alltid varit intresserad av att ha det mysigt omkring mig. Mannen min stöttar mig alltid till hundra procent - jag är lyckligt lottad inser jag.
Gott nytt år önskar Poppins

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

♥ Ville bara kika in och önska dig ett riktigt Gott Nytt år 2009 ♥. jag bor i Östergötland långt ifrån Darlarna..men har ni vägarna förbi så är ni så klart välkommna. Musik kan du bland annat hitta här http://www.myflashfetish.com/
Kram Lotta

Lallis - liv och leverne sa...

Ja verkligen tänkvärt och fint skrivet.
Jag ägnar mig absolut åt det som jag älskar när jag bloggar - att skriva och umgås med härliga människor.
Kram Lallis

Karin sa...

Hej min vän!

Ja, man ska vara lycklig över att man har det bra i förhållandet! Fast visst kan min muttra lite ibland, men det är inte mer än rätt att jag också tar lite plats. Jag tycker det är så himla roligt med bloggen och det vet han också.

Men nu när alla är hemma så pioriterar jag familjen först och har inte hunnit besöka så många som jag egentligen velat, men man måste ju pausa lite ibland.

Nu vill jag önska dig ett riktigt Gott Nytt År!

Varmaste kramarna
Karin

Linda Celia Sandström sa...

Hej!
Tack för en mysig blogg, du har en sund inställning.
Visst känns det priviligerat att få pyssla och dona i sitt hem och dessutom få uppskattning fö det man gör. Jag blir så glad av att tillverka saker, det är som ett livselexir.
Gott Nytt År och på återseende.
Hälsning Linda