torsdag 27 augusti 2009

Mitt i röranHERREGUD! Vilken mardröm för en estet - varenda plan yta (nja, nästan...) i huset är täckt av grejer som förhoppningsvis ska hitta ny ägare på lördag. Hela helgen gick åt till att rensa på vinden, något som inte gjorts på sju år, ni kan ju själva tänka er...


Läste Gúas inlägg tidigare idag, hon rensar ju också i röran, men jag kan just nu bara säga att själva rensandet är ju en sak, man ska ju bli av med grejerna också och det sker ju inte av sig självt! På lördag kväll hoppas jag innerligt att jag slipper bära in en massa igen... Men bort ska det, för det vi inte säljer ska skänkas till välgörande ändamål!
I "livet-efter-loppisen" ska jag inte vara en material girl, har jag tänkt. Jag klamrar mig fast vid minnet av de ljuva veckorna i första egna andrahandslägenheten på Kungsholmen i Stockholm (1989, Alströmergatan 32), det var maj månad och på radion hörde man "Hon har ett sätt" med Christer Sandelin *nynnar*. I drygt en månad sov jag på en madrass på golvet, i köket fanns en köksstol, ett balkongbord, några glas, muggar, tallrikar och bestick. Åh vad jag kände mig fri!!!


Egen lägenhet, vilken lycka! På t-shirtar man kunde köpa på Akademibokhandeln ute på universitetet, stod det "Den som har flest grejer när den dör vinner!"...

Bakom mig ligger t ex högvis med böcker, undrar om någon vill köpa dem. Jag kommer aldrig att köpa en inbunden bok igen. När den en gång är läst, blir den stående i hyllan och samlar damm. Vi har ett alldeles utmärkt bibliotek i byn och jag har ju inte så bråttom att jag inte kan vänta tills det blir min tur att läsa.Inte så bråttom som den medelålders mannen på Telia härom dagen. Han stod och pratade med en av säljarna och var så stressad och ängslig över om och när han skulle få sin nya I-Phone. Trodde hon (säljaren) att han skulle få den med nästa sändning, när han stod på 40:e plats i kön...? Vad GÖR folk med sina I-Phones, snälla berätta för mig, för jag fattar inte hur man kan bli så besatt av en pryl!Nu ska jag fortsätta att skriva mina små prislappar, annonsen är bokad, skyltarna uppsatta. Nu hoppas vi på bra väder och många glada loppisbesökare! LÖRDAG den 29/8 kl 10 - 18, på Galoppvägen i LARÖD - följ skyltarna!


Välkomna
- ni som kan!Lena

15 kommentarer:

chokladblomma sa...

Vad skönt att rensa!! Jag hoppas att ni blir av med massor av grejer på lördag!
Lycka till!
Kram

Grodmamman sa...

Hoppas att du blir av med så mycket som möjligt och att vädret är med er!
Här skänker jag bort det mesta och det är så skönt när grejerna försvinner ut ur huset!
Har också tänkt att sluta köpa massor av saker som jag inte behöver. Är så nöjd när det finns plats i skåpen istället!:)
Så kul att du fortsatte blogga!
Kram

Vit som snö sa...

Då håller jag tummarna att det kommer massa köpsugna!
Jag borde nog göra detsamma men är lite lat så det brukar hamna direkt på Röda korset istället.
Lycka till!
Kram Cilla

Annas skattkammare sa...

Oj vad jag hade velat åka, om inte för att träffa dig Lena!
Lycka till!
Kram /Anna

pysseltanten sa...

Får väl se om jag hinner åka till dej...=)))
Har lite annat inplanerat..men skulle SÅÅ gärna vilja...
Vill till Sofiero oxå...o de e ju inte så långt ifrån...=)))
Kanske vi ses...=)))
Kraamizar Git

Jenny sa...

Hej Lena!
Vad skönt att rensa ut gamla grejer man inte använder! Jag o en kompis ska snart oxå boka bord på en loppis snart:)

Hoppas det går riktigt bra för er på lördag o att inte mycket blir kvar!

Roligt att läsa om din tid i första lyan i Stockholm förresten:)

Kramis Jenny

Villa Hemmet sa...

tjena

Spännande m loppis, tyvärr hinns det nog inte riktigt med. Fotboll, annan träning, tvättstugerensning mm *busy*

Här köper vi också bara pocket, när vi läst dem tar jag med dem till jobbet där jag startat ett pocketbibliotek. Alla får låna, lämna o läsa. Toppen!

kram på dig o lycka till i helgen!

Birgitta sa...

Hej! Hoppas din loppis går jättebra och att du slipper bära in prylarna igen. Men det verkar ju som folk är tokiga i loppisar. Visst är fötsta lyan underbar och då har man inte så mycket heller.
Nu håller jag tummarna för dej.
Kram Birgitta

Annika Christensen sa...

Smart drag, fast du verkar den smarta typen. Det skall jag också göra en dag. Har röjt växthusen och förrådet så nu står här flera lådor. Skall jag komma med dem till dig?
Ha det gott
Annika
Lycka till

Marie sa...

Hej Lena!

Visst är det underbart att rensa och röja! Hoppas att du får sålt massor utav sakerna på loppisen på lördag, är en sån befriande känsla efteråt. Har idag fått ett tokryck här hemma och börjat rensa i garderober och andra skrymslen. Det mesta ska skänkas bort, men en del utav grejerna ska jag sälja framöver. Ska fortsätta röja i helgen, nästan längtar efter att få ta itu med fler garderober, hihi.

Ha en bra helg!
Kramar Marie

Karin A sa...

Åhh jag hade gärna kommit om jag hade kunnat men jag hoppas många kommer och shoppar! :D Själv är jag också i rensningstagen (har inte börjat ännu men nu ska det snart ske!).

Tack snälla rara för din kommentar (sitter här med ett leende på läpparna). Ha en rolig helg! Kram Karin

Kronblad och Lantliv/Jea sa...

frågade prylgubben här vad det var med i-phone och han säger att den är hypad, överskattad och det den kan har andra kunnat i 5 år. Nya versionen kan skicka sms...

Lycka till på loppisen!
Ser fram emot söndag, pratar du lika mycket som du skriver?:-D

Kram Jea

Anonym sa...

Lycka till med loppisen! Jag önskar att jag kunde vara där... men kanske lika bra att jag inte kan det eftersom det redan är mer än fullt överallt! Vi hade en byloppis för ett tag sedan och vi gjorde likadant som du - det som ej blev sålt skickades till Erikshjälpen, så skönt! Och idag har ännu ett lass hamnat på soptippen, puh! Tyvärr syns det knappt att jag kastat/sålt prylar men men... projekt storstädning fortsätter väl resten av mitt liv! Så nu kan jag väl med gott samvete åka på veteranmarknad-loppis i helgen och unna mig några fynd va? =)
Ha de bra! Hälsn Krista i Bollnäs

Karin Lindström sa...

Hej raraste Lena!

Jag har inte hunnit med att hälsa på hos dig, och inte några andra heller på länge. Jag håller också på att rensa i uthusen och hade tänkt haft loppis hela sommaren. Jag får aldrig till det och det tar ju så mycket tid att plocka och rensa. Våra uthus är fulla med saker efter 12 år och jag måste erkänna att jag släpade med mig en massa saker från våra andra hem som inte ens blivit uppackade.

Nu hoppas jag att du får sålt många saker och att du får en rolig dag. Det brukar vara skoj att se vad alla faller för :)

Jag är jätteglad att du är här fortfarande och jag gillar ju din blogg för att den just är som den är! Det är ju tråkigt om alla skriver om samma saker!

Lycka till nu och vi ses snart igen. Då ska det bli kul att höra hur det gick!

Många kramar
Karin

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色