onsdag 12 augusti 2009

"Ryktet om min död är betydligt överdrivet"
Så kunde man ju tro att han svarade, dr Livingstone, när han, år 1871 vid Tanganyikasjön i mörkaste Afrika, mötte journalisten Henry Morton Stanley som undrade"Dr Livingstone i presume...?". Men det gjorde han inte, för det var faktiskt Mark Twain som var upphovsmannen till det berömda citatet. Vad Livingstone svarade är det i själva verket ingen j-l som vet...!


By the way: När David Livingstone var 27 år gammal, år 184o, begav han sig till Afrika för att utforska de vita fläckarna på den afrikanska kartan och för att få stopp på slavhandeln. Under 1843 förlorade han sin vänstra arm efter ett närgånget möte med ett lejon. Han var den förste europén som såg Victoriafallen.

År 1866 gav sig Livingstone ut på en expedition i syfte att finna Nilens källa. Livet i Storbrittanien var som bortglömt, han brann för sitt mål. Efter att ha varit mer eller mindre uppslukad från resten av världen under fyra års tid, fick den amerikanske journalisten Stanley i uppdrag av the New York Herald, att leta reda på Dr. Livingstone. Efter nästan åtta månader med sin expedition, som bestod av närmre 200 män, fann han alltså den saknade nationalhjälten. Livingstone stannade i Afrika och dog i Zambia två år senare. Lokalbefolkningen balsamerade hans kropp och bar den till kusten, inte nästgårds precis, för att han skulle kunna skeppas till Storbritannien och London där han ligger begravd i Westminster Abbey. Undrar om han inte hellre hade fått sin sista vila i sitt älskade Afrika...


Och varför i all sin dar skriver jag om en gammal gubbe med Afrikas vita fläckar på hjärnan?! Jo, jag måste skriva ett inlägg och jag kommer inte på något bättre att skriva, är helt tom på inspiration och på mycket god väg att överge bloggandet för egen del. Kameran har jag stoppat undan i en låda och svalt nyckeln. Alla ni andra där ute gör det här så mycket bättre än jag och nu är jag verkligen inte ute efter att ni ska skriva "Du är ju jätteduktig!", jag är bara ärlig, mina favoritbloggare är duktiga fotografer och skribenter och då blir mina bidrag bara pinsamma.


Datorn stjäl så mycket tid, det har jag skrivit om förut, jag vill back-to-basics ett tag, så är det.
Ha det så fint alla ni goa bloggare därute, jag får fundera på om det blir ett 'adjö' eller 'på återseende'.


Lena17 kommentarer:

Grodmamman sa...

Jag vet att du inte vill ha några sådana här kommentarer, men jag skriver det ändå!:) Jag gillar din blogg precis som den är! Jag är heller ingen mästerfotograf och kan ibland tveka när jag ska välja bilder, men det är min blogg och då väljer jag!:)
Hoppas att det är på återseende, jag skulle sakna dig annars!
Kram

pysseltanten sa...

Kan ju säga att för mej funkar de lite som en dagbok...
Skriver av mej lite...
O om jag inte känner att jag orkar...skriver jag inget...
Det ska ju inte bli krystat...
Ej heller vill jag att min blogg ska bli "andras"...dvs att andra ska avgöra vad som skrivs...
Jag hoppar ju mellan inredning o allt annat i mitt liv...
Gillar man inte de behöver man ju inte läsa...
O jag tror nog faktiskt att de flesta gillar din blogg även om du inte har så "mycket" att skriva...
Så e de i a f för mej...=)))
Så JAG hoppas att du fortsätter...
Känner du "peppandet"?...hihi.
Kraaamizar Git

Tina sa...

Men...
Hohooo dåå!!

KOM TILLBAKA! :)

Kram

Villa Hemmet sa...

Tjena

Man skall blogga för att det är kul. Har det slutat vara roligt skall man inte fortsätta, det för absolut inte bli en börda.
Fortsätter du så är det roligt, annars får du kika in hos oss andra o lämna en lite kommentar då o då :-D

kram

Lilla huset på prärien sa...

Ja jag håller med Jenny i föregående inlägg - blir det till en börda då ska man inte fortsätta. Men är det så att du inte har någonting att skriva tillfälligt eller inte känner dig inspirerad bara då kan man ta en lååååång paus istället för att sluta helt. :)

Och jag behöver nog inte berätta för dig att jag tycker mycket om det du skriver... det vet du ju redan!

Puss från Dr Jekyll

Jenny sa...

Hej Lena!
Neej tänker jag med fasa när jag läser ditt inlägg, Lena får inte sluta blogga!! (förstår att man kan hamna i en svacka och inte ha nån inspiration i perioder, så känns det för mig oxå emellanåt..)
Javisst, många visar jättefina bilder tagna med riktigt bra kameror men det är inte alla som verkligen kan skriva bra och med både humor o självdistans. DU är en av dom få som gör det!! (och Lilla huset Jenny bland annat)

Sen håller jag med dig om att datorn stjäl mycket tid..annat blir lidande..

Men jag tänker i alla fall hålla tummarna för att du kommer tillbaka o förgyller bloggvärlden med dina härliga inlägg!!

Tack för din jättegulliga kommentar om mig o Tindra häromsistens (när jag skrev om godisträdet), fick nästan en liten tår i ögat.

Stor kram Jenny

Rosenvit sa...

Babylove!
Vem f-n är bra?
Vem är det som dömer och bedömer?
Varför alltid jämföra sig?
Är jag lika bra, snygg, rik, intelligent, snabb, påhittig, smal, bra kock, bra bloggare???
När du är den du är så är du bäst på det i mina ögon (och i många andras med)!
Ge inte upp och ge efter för Jante (eller vem det nu är) som sitter på din axel.
Du har mycket visdom i dig och jag uppskattar dig som människa.
Lyssna in dig själv och följ dig. Vad du än gör så kom ihåg att skratta ditt underbara skratt (det finns bara en som skrattar så som du).

Älskar dig vännen!
Kram
Anna

Anneli sa...

Back-to-basics...och lite mer närvaro i det "riktiga livet" är nog ingen fel prioritering!! Men min egoism säger mig att jag i a f skulle sakna dig!! En del blogg(are) gillar jag mest för ytan, en del för hjärtat och äktheten de förmedlar! Du vet nog vad jag menar;)...
Det där med överkonsumtion och slit-och-släng som både du och Jenny reflekterat över har även jag haft mina tankar ikring...vill heller inte använda min blogg till att presentera mina "erövringar" utan det är gammalt skrot som flyttas runt här hos mig...och kan ändå känna mig sååå trött på all yta och sakna djupet, men väljer att ha min blogg precis så där anonym och ytlig som den är...och som du märker så kan det bli låååånga pauser ibland...livet måste levas och när lusten faller på kanske jag kommer med ett inlägg, men jag vet aldrig hur länge det dröjer till nästa...

Jag hoppas att du får en riktigt härlig sensommar!!

Varmaste kramen till dig!!

Tulipa sa...

Kära Lena!
Du gör som ditt hjärta säger, men vi som läser här tycker att du är underbar och rolig och vill ju gärna läsa mera...
Men det viktiga är att du inte tystnar och försvinner....(en liten hälsning ibland tänker jag på...)

Vi hörs, eller hur!?!
Ha det riktigt fint!
Kraam Mariette

vita zara sa...

Hej Lena.
Jo datorn stjäl verkligen mycket tid.
Jag har vilat för modemet togs av åskan, och nu har jag börjat om, men för min del så gör jag bara det jag har lust med.
Jag gillar dig, och hoppas att du inte försvinner helt, men man måste ju dock helt och håller själv känna det man vill.
Och du är duktig på bilder!! dina foton är så fina.
Hur det nu än blir så, ta hand om dig.
Kram från norden.
Zara

Karin A sa...

Jag har alltid gillat att läsa dina fina och tänkvärda inlägg men jag förstår precis vad du menar. Blogga är inget man gör för evigt utan det ska kännas roligt, givande och utan tvång. Hoppas se avtryck från dig här och var ändå!

Kramar Karin

Ps. Är det trädgårdsdagar på Sofiero snart? Jag hade verkligen önskat att komma ner men den här sommaren har varit mer intensiv (inte minst med jobb) än vad jag hade kunnat drömma om när vi "pratade" om det i vintras...

vita zara sa...

Hej Igen.
Tack för det.
Ja det måste vara lustfyllt, inte kravfyllt, att blogga. Vardagen är ju redan fylld med krav. Men som sagt den viktigaste personen i ditt liv är du, och bara du vet vad du vill.

Lycka till!!
Kramar Igen.
Zara

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Jag förstår din konflikt med tiden och bloggandet!
Själv tar jag en liten paus men vet inte hur länge???? Så kan det kännas!
Trevlig helg!
Carinloushar

Anonym sa...

O vilken underbar blogg, så mycket du har att bjuda, förstår att det tar en del av dyrbar tid, ( underligt vad tiden går fort NU ) Kram o hoppas att vi får njuta massa av dina underbara tankar kommentarer bilder ja allt. Allt skall vara för att just DU VILL Lycka till med vad du än gör framöver. En Livsnjutare o bloggtassare TACK

Kronblad och Lantliv/Jea sa...

du är bara bäst, en av de allra trevligaste och som alltid skriver något med substans OCH visar trevliga bilder. Så det så!
Vad sägs om bloggträff på trädgårdsfesten på Sofiero?
Kram på dig!
/Jea

Himmelbit/Njut en smula sa...

Hej!

Det var ingen rolig läsning... Även om jag respekterar det helt och fullt! Klart det ska vara kul och inspirerande - jobb har man ju med annat. Låt det ta tid och ta paus och känn efter. Du kan ju alltid köpa en ny kamera.. ;-) :-D.

Jag vill bara säga att jag tycker att du är underbar! Du har fått mig varm i hjärtat vid många tillfällen och du verkar vara en så fantastisk person.

Ta hand om dig!
Kramar

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色