tisdag 14 oktober 2008

Auf wiedersehen

Imorgon åker vi till Garmisch Partenkirchen i Bayern. Det är stor släktträff (på makens sida) då en kusin fyller 70 år! Jag läste franska och spanska i skolan och kände aldrig att jag behövde lära mig tyska förrän jag gifte mig med en man med en tysk mor. Min svärmor har dessutom en mycket stor och härlig släkt med många förgreningar i hela världen. Jag måste lära mig tyska, känner mig förlamad när jag inte kan prata med folk. Men det är ju lite sent påtänkt när vi reser imorrn...

Vy över Garmisch, bild från Google Bilder


Jag får lite Sound of Music-stämning. Bild: Google Bilder.

Så här vill jag bo när jag blir stor. Tror det heter Schloss Elmau. Hur i all sin dar fick de upp det på berget? Bild från Google Bilder.

Något annat den här resan förde med sig var att jag upptäckte att jag inte har handlat festkläder åt mig själv på mer än tio år. Det hinner hända mycket med modet och kroppen på tio år, jag lovar. Så igår eftermiddag körde jag iväg, helt själv, för att leta finblåsa, skor och strumpor. Fyra timmar senare kom jag hem, helt slut. All heder åt modebloggarna som har som jobb att springa runt på stan och leta kläder - det är ett slitjobb. Och så det här med provandet. Jag börjar svettas bara jag tänker på det. Av och på och av och på. Och hämta mer. Fel storlek, eller rätt storlek nedtill, fel storlek upptill...

Det är mycket lättare att handla till barnen och det är ju också det jag gjort de senaste tio åren, förutom den obligatoriska lådan från Rowells/Ellos/Josefssons/La Redoute. Ja, nästan i varje fall - någon tunika från Indiska har väl också slunkit ner.

Och pumps. Använder ni pumps? Ni vet såna där svarta trånga framtill med hög klack baktill. Det gör inte jag. Det vill inte mina fötter heller att jag ska göra. Men vill man vara fin får man lida pin. Jag försöker tänka att jag ska vara glad och tacksam och sådär härlig (travesterar Mia Törnblom nu) för att jag ska få gå på fest, det är det minsann inte alla som får göra!

Så - arrivederci (visst låter det mycket vackrare med italienska än med tyska?!) - vi får se om jag lär mig joddla, då kanske det är NÅGON som vill ha bloggträff med mig!

Pumpsvingliga kramar från Lena

20 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Vilken lycka att få åka bort, önskar dig en skön resa.
Kram Lotta

Dubbelörn sa...

Så vackra bilder! Låter ändå spännande med stor träff. Tror ändå att ingen eg noterar kläderna för alla har fullt upp med att hålla koll på vem som är vem *gapskratt*.

Nä pumps har jag nog i min garderob men det var många år sedan mina fötter klämdes ner i såna. Kommer heller aldrig göras det igen!

Ha en trevlig resa!

Kram

Tidsmästarinnan sa...

Hej festpinglan!
jag har läst tyska i tre år, men det har jag inte haft någon större nytta av... däremot spanska skulle man ju ha studerat alltså :-)

Ha en ganz wunderbar reise och akta vristerna i dina nya schnügga hoch-klacken! (obs hemmatyska :-D)

Kraaaam!
Susanne

Karin sa...

Liebe Lena, hade skrivit en lång kommentar som bara försvann (tjänsten finns inte för tillfället). Önskar faktiskt att jag kunde både franska och spanska...men jag kan tyska efter att ha läst det en massa år och till och med bott i landet ett tag (vid den vackra Bodensjön). Va kul med släktträff! Och vackert ser det ju ut att vara om man tittar på dina bilder. Åkte runt en hel del i Bayern men Garmisch kom vi aldrig till.

Hihi, jag gillar pumps men använder det väldigt sällan! :) Hoppas du ska trivas både på festen och din nya feststass.

Schöne Reise und bis gleich! Liebe Grüsse Karin

Sofia på Me and my home sa...

Hej!
Tack för din kommentar hos mig! Du är såklart jättevälkommen till Örkelljun ga - glöm inte hojta att du är du då ;)
Trevlig resa! Kram Sofia

Love Your Homes sa...

Vi prövar med Bon Voyage istället,
partypinglan.
Kram Ingela

Karin Lindström sa...

Vad härligt med en resa nu, och vackra bilder. Ni får nog en härlig tid där!

Pumps, nej det var länge sen. Idag hittade jag mig hämtandes vid skolan i gummistövlr! Solen strålade, ja jag hade väl bråttom iväg. Jag gör som båda mina pojkar, väljer dem i första hand!

Ha en riktigt skön och trevlig resa!
Hoppas man får höra en joddelsnutt sen då!!!

Kramar
Karin

vinklar o vrår sa...

Trevlig resa, vilka vackra bilder!

Kram M

Elisa Day sa...

Hoppas du får en trevlig resa! Har läst tyska i tre år, men har glömt bort det mesta. Jo jag äger ett par pumps, men har inte använt dom på flera år. Kram

Vit Gladiolus sa...

Åhh! Så kul att resa bort!
Ha det så kul! Väldigt fina bilder!
MVH Zinkbaljan

lottens vita och gröna sa...

ahhhh ohhhh avis, jaaaaa! fest är underbart men det finns ju baksidor som pumps ja, fyyyy!

ha det allra bäst lena, dansa barfota och njut att vara ur vardagen!

var härlig, varmkram lotten

Brunkullan sa...

Kul med så stor släktträff:)
Bilade med mina föräldrar genom både öst och västtyskland -87, och det är verkligen mäktigt i alperna!!
De vackra slotten på bergstopparna minns jag väldigt väl:)

Ha det så trevligt nu!
Susanne

My White Cottage sa...

Ha det toppenbra på släktträffen!

Stor kram från Jenny

linnea-maria sa...

Oh vilken härlig resa! Det blir nog superkul! Tack för de fina bilderna du visar i förra inläggen också, riktigt ögongodis! /linnea-maria

Grodmamman sa...

Lycka till med resan och släktträffen!
Pumps ja, ingen favorit här heller. Sköna, fotriktiga skor ska det vara!=) Fast ibland önskar jag att jag kunde gå i högklackat bara för att jag tycker att det kan vara himla snyggt!=)
Kram

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära vän! Nu hoppas jag att du har en mysig lördag i Tyskland och att du njuter av allt och din familj. Jag saknar dig såklart. Vi hörs kanske imorgon när du kommit hem annars nästa vecka!

Kram från din vän

Annika Christensen sa...

Trevlig resa. Blir lite nostalgis när jag ser bilderna. Var där på motorcykel med min man då vi just hade träffats. Hoppas jag får se fler bilder sedan.
Ha det gott
Annika

Betty sa...

Hallå där !
Vilken mysig blogg du har med en jättehärlig mix.

Kram Betty !

A home far away sa...

Hoppas att ni har en ljuvlig tid i
Tyskland trots att du inte pratar tyska...

Ljuvliga bilder

Kram Gunilla i Singapore

Ett hem på landet sa...

Bayern är så otroligt vackert!!! Naturen, människorna ja allt!!!
KRAM