fredag 3 oktober 2008

Blå

I vår familj är fördelningen 50/50. Två bruna och två blå. Jag är totalt fascinerad av ögon.

Mina är egentligen inte alls bruna. Det var de när jag var liten, upp till tonåren. Sedan blev de mer och mer gröna, undrar vad det beror på?

Min fascination för ögon fick mig fullständigt på fall när vi började leta katt. Tidigare hade jag en grå (blå) perser med lejongula ögon. Det låter kanske inte så vackert men det var det. Han var min soulmate i femton år. Jag saknar honom fortfarande. Han vilar i backen bakom stugan under ekar och tjock mossa.


Först sade jag att jag aldrig ville ersätta honom, det gick inte. Alla andra skulle blekna i jämförelse. Det gick ett halvår. Det var tyst och ensamt hemma när barnen var i skolan.

Jag visste att det finns en katt som heter helig birma som har överjordiskt vackra ögon så jag började leta på nätet. Satte in en annons. Sen gick det fort.


Den här bilden gör inte rättvisa åt Sunes ögon, de är mycket blåare i verkligheten...

Ibland känns det ju som att tiden stannar. Det gjorde den när jag kom in i ett litet kök med lågt tak hos en luttrad kattuppfödare i Genarp här i Skåne. Där låg det en liten kise med tjock, gräddvit silkespäls och himmelsblå ögon. Det var som att hitta hem. Vår Sune. Som alltid ska vara med. Som älskar ost, nektariner och kiwi. Som darrar när han tittar på småfåglarna. Som dricker vatten ur våra kupade händer. Kärlek till en katt. Med blå ögon.

Tack alla ni som lämnar en kommentar till mig. Jag blir så hjärtans glad. Speciellt som jag inte själv är sådär väldigt flitig med att kommentera.

En riktigt skön helg önskar jag er. Vi ska till Falsterbo Fågelstation på söndag och titta på ringmärkning av fåglar (med Mulle/Friluftsfrämjandet). Det ska bli jättespännande för det är mitt första besök i Falsterbo!

Lena

18 kommentarer:

Elisa Day sa...

Tack så mycket för din kommentar på min blogg! Blev väldigt glad! Katter är undebara, min förra katt blev nästan 19 år gammal, han hade verkligen stor personlighet och vad med överallt. Han satt tom med i en ryggsäck när jag åkte skidor!! :D Sune är helt underbart vacker. Dom har magiskt blå ögon. Kram

My White Cottage sa...

Jag vill också tacka så jättemycket för din fina och värmande kommentar hos mig!

Så fin er katt Sune är! Om jag inte vore så himla rädd för katter skulle jag vilja ha en sån som Sune. Hans blå ögon är otroligt fina!!!

Här vräker regnet ner och det känns verkligen ruggigt! Borde städa... Ikväll ska vi träffas ett gäng tjejer och sjunga singstar och käka ost och kex. Antagligen slinker ett och annat glas rött vin ner också! :)

Önskar dig en fin helg!
Stor kram från Jenny

Maria sa...

Super söt!! Grön såpa är inte att underskatta, älskar den doften. Brukar dränka en bomullstuss med grönsåpa och lägga i damsugarpåsen. så doftar det gott när man damsuger!

Lilla huset på prärien sa...

Fiiin han är lilla Sune! Önskar jag var där så jag kunde burra in huvudet i hans mjuka päls! Du glömde att skriva att han har en päls som är så mjuk som mjukaste anddun! OCH så fina ögon... vilken katt!

Mysigt med Falsterbo!

Kram J

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej vännen kul att du kikade in till mig och tack för dina lyckönskningar.Ha en mysig helg.
Kramis Tess på TILDAOCHMAMMA

Karin sa...

Håller med dig om att det är något speciellt med ögon. Du skriver så fint om era katter och Sune är verkligen en vacker katt med sina två blå...en ögonsten kanske!?

Hoppas du får en fin helg! Kram Karin

Stämningsfullt sa...

Hej!
Tack för kommentaren hos mig!
Vilken fin katt ni har. Så mysig :)
Hoppas att ni har en bra helg!
Kram.

n o r d i n g å r d e n sa...

Sune. Vilken bedårande söt och vacker varelse! Gud vilken goding, men nekatariner? Vilken ovanlig misse! Trevlig helg! Mari.

Annika Christensen sa...

Blåare kan det inte bli.
Vilken fin katt!!
Kram och mjau på dig
Annika

Karin sa...

Hej loppan! :) Hoppas du/ni har en fin söndag...och tack för dina goa kommentarer! Kram Karin

Love Your Homes sa...

Lena, Mr Blueeyes var det första jag såg hos dig och blev helt såld.....vad vore livet utan katt....rätt tomt. Vår lilla misse, 11 år styr o ställer med järnhand här i huset, delar ut sina gracer efter behag..det får han så gärna, kram på dig i rusket från Ingela

Elisa Day sa...

Vet du som långtidsjuksskriven har jag inte heller råd med såna resor. Jag drömmer bara! Är tillfälligt sjukpensionär eller vad det heter just nu. Sen har jag fått lite skadestånd efter det som hände pappa. Kul att du hittat länkar från min sida! Jag är indien inspirerar! Och jag blev så glad när jag hittade din blogg! Man känner sig så ensam ibland när "alla" talar om sina jobb och familjer. Kram

Hemma hos Klara... sa...

Otroligt fina ögon! och vilken päls, en riktig skönhet :)

Ha en härlig vecka!
Kram Helena

Gårdsromantik sa...

Så stilig han var!

Neltariner och var det Kiwi - det var en annorlunda kattkost!
Våra katter satt och darrade och - bräkte när de såg fåglar...vad tomt det är utan dem...men vi har allergi i familjen så det kan inte hjälpas.

Kram Maud

Hem och Lycka sa...

Gud vad fin han är.. Underbara ögon.. kram!

Hem och Lycka sa...

Asch, glömde ju skriva att mina stjärnor kommer från http://www.kryddhuset.se/?id=631 och jag köpte dem på Överskottsbolaget billigt men de finns även i mataffärerna! kram

Skomakartummen sa...

Vilken fin kisse... Dricker ur era händer, vad roligt. Min vill dricka ur ett högt vattenglas samt måste den stå i fönstret så hon kan titta ut samtidigt. kram sari

Marie sa...

Vad fin han är Sune och vilka annorlunda saker han gillar att äta! Vilka underbart blåa ögon han har, håller med om att det är fascinerande med ögon. Här hemma är vi tre blåögda och en grönögd.

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Ps. Klart att du ska göra kakformspynt! Min 4-åring gjorde också flera stycken med färggranna pärlor, glitter och paljetter. Jättesöta! Hålen gjorde jag med hjälp av borrmaskin!