fredag 24 oktober 2008

Veckans glädjeämnen

En av mina favoritbloggerskor, Karin med bloggen Ute & Inne, har ett fredags- eller lördagstema som är glädjeämnen. Det hänger jag gärna på, för vad är roligare en trist, regnig dag än att hitta något som sätter guldkant?
Dagens glädjeämne nr 1 är:



Biljetter till Melodifestivalen 2009 - finalen den 14 mars (läs genrepet till finalen, lördag eftermiddag kl 13:30...)! Naturligtvis var ALLA biljetter, förutom ströplatser under taket, slut när jag kom fram fem minuter över nio, så - kan man inte få det man vill ha, så får man ta det man får - nämligen genrepet samma dag (halva priset jämfört med finalbiljetterna). Har man två flickor, sju och tio år, som ÄLSKAR Melodifestivalen, så blir man smittad. Men jag måste erkänna - jag hoppas att det inte blir Carola som efterträder Luuk, hon är en gudabenådad sångerska, men programledare...? Nej.

Dagens glädjeämne nr 2: Mari med bloggen Guldkant på Livet, en annan storfavorit, ger oss länken till en ny blogg - Bagarstugan. Gå in där och njut, det har jag gjort. Lisbeth ska snart lägga ner Café Bagarstugan, men är så snäll att hon delar med sig av sina goda kakrecept på bloggen. Tack!



Anna Leibel-Nilsson tittar fram bakom en ljuvlig krans. Foto: Stefan Ed

Veckans glädjeämne nr 1: På söndag ska jag, håll i er, gå den hett efterlängtade kursen i Bukettbinderi à la franska stämningar hos Anna Leibel-Nilsson (florist på Sofiero Blomster & Trädgårdshandel). Det är totalt fyra tillfällen med olika teman, under tiden fram till jul - och jag ska gå alla! Jag är så lycklig för detta! Ska fråga snällt om jag får lov att fotografera lite under kursen...



Två små krukor i tjockt spegelglas, perfekta till små Helleborus!

Kuddmossa, det är så svårt att hitta i skogen.

Ett paket julgransljushållare, tio stycken.

Veckans glädjeämne nr 2: Besöket på "nya" Citron & Timjan i Fleninge utanför Helsingborg! Jag hade kunnat köpa allt, jag menar det. Jag gick där inne, det är en ganska liten butik än så länge, i säkert en halvtimme, runt, runt, tillbaka igen, så jag inte skulle missa något. Butiken, som tidigare låg i Ödåkra, har hållt stängt ett tag på grund av flytten, och jag har verkligen saknat den. Hit vill jag åka - minst en gång i veckan, bara för att njuta!

Kommer ni ihåg att jag inte skulle ha någon räknare? För då skulle det bli en tävling och inte bara roligt? Ja, ja, det är ju tur att man har rätt att ändra sig, för jag HAR ju en räknare. Av ett skäl - att få fira! Och snart har jag haft 1000 besökare (ettusen !) och då blir det tävling. Kanske blir det i helgen, vi får se!


Och sedan vill jag säga, att ni, var och en av er, är otroligt stora glädjeämnen varje gång ni lämnar ett avtryck! Tack / Lena

11 kommentarer:

Elisa Day sa...

Kursen i bukettbinderi låter otroligt inspirerande! Ser framemot bilder. Ha en trevlig helg Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Härligt att läsa m dina glädjeämnen:)
KRAM och ha en fin helg.
/Lallis

Karin sa...

Hej vännen, så roligt att du hakar på utmaningen! :) Poppins är också med. Härliga saker att glädjas åt. Vad kul med Melodifestivalen - då kan ni ju se den rikta på första parkett (= tvsoffan) och den andra live. Perfekt! Den där blomsterkursen låter helt underbar. Jag skulle gärna varit med där, så håller tummarna för att du får fota. Söta små arrangemang! Butiken låter mysig, gör en liten notering i minnet och hoppas komma dit någon gång!

Ha nu en riktigt bra och glädjande helg! Stor kram Karin

Ps. Mitt inlägg kommer förhoppningsvis senare ikväll.

Grodmamman sa...

Härliga glädjeämnen du skriver om!
Kul att se Melodifestivalen live!
Visst är det kul med en räknare, men ibland får man inte låtsas om den. Det ska ju vara kul att blogga och ingen press!=)
Kram

Tulipa sa...

Vad fint du skrivit!
Och vilken härlig kurs du har att se framemot. Vi vill ABSOLUT se bilder!
Kramar Tulipa

Lilla huset på prärien sa...

Åh så roligt Lena! Vad härligt upplyftande med glädjeämnen! :)

Och så fint du har gjort det här på bloggen! MEN genrepet känns ju helt mycket bättre tycker jag!! Då kan ni ju se det live först och sen knata hem till hotellet och se det på tv med röstning o allt. Jag kan säga (eftersom jag faktiskt har varit en gång) att man ser mycket bättre på tv... närbilder du vet ;) Men det är KÄNSLA att se det live.

Kram J

Elisa Day sa...

Tack ska du ha, roligt att du gillade mina bilder! :D Istanbul låter inte alls fel! Och tack för att du är en liten trygghetsloppa i mitt öra imorgon, det kan jag behöva! Du vet säkert hur det känns när man varit sjukskriven länge och ska försöka möta "verkligeheten " igen, man känner sig rätt vilse. Men det får gå som det går inte mer med det. Hoppas du får en trevlig helg! Kram

Lisbeth sa...

Tack gulliga du för dina snälla kommentarer på min nystartade blogg... Vilken mysig blogg du har!!! Må gott! Lisbeth

Lilla huset på prärien sa...

Helluuuuu ;) Kommer in för att bättra på statistiken lite *skrattar* Jag vet ju vad du ska lotta ut för någonting... he he. Kan jag anmäla mig redan nu!?

Morgonkram från Jenny

Hem och Lycka sa...

Inga dumma glädjeämnen det där!

Lampan i v-rummet kommer inte från Bolagret utan från Möbelgrossen. kram!

♥ Fyra årstider sa...

Oj, det var många tips på en gång, nu ska jag kika på dessa.
Kram Lotta