torsdag 30 april 2009

Valborgsnöje i Skåne


Här har vi eldningsförbud så det blir inget valborgsbål på stranden för oss. Ikväll njuter vi bland annat av kokta kronärtskockor med lite smör. Hur firar ni valborg?





Vill också dela med mig av lillsippans illskrik när hon körde premiärhoppet genom vattenspridaren, vi skriver den 30 april, termometern visade 33 grader...


J
ag har planterat i min nya rabatt, det blev rosa och vita löjtnantshjärtan, vit, dubbel akleja och daggkåpa. I helgen ska jag fröså sommarrabatten med vit vallmo (Poppy Bridal Silk), rosenskäror (Purity och Candy Stripe), myskmalva och daggsalvia. Som sagt, just nu känns inte inredning så intressant...



Soliga kramar/Lena

14 kommentarer:

Annas skattkammare sa...

Halloj där! Vilket sommarväder ni har! Här är det 20 grader och jag som tycker DET är mycket för att vara April.. =) Härligt det ser ut att springa genom vattenspridaren och gott ser det ut med kronärtskockor. Här blir det ett par glas vin och kycklingsallad med goda vänner ikväll!
Ha en trevlig valborg och första maj!
Kram /Anna

Bygatan sa...

Oj vilket väder ni har!! Hoppas på lika varmt här imorgon, man njuter av de härliga kvällarna:D

Marknaden är Rättviks marknad, är flera hundra tusen som kommer och i detta väder blir det nog invasion. Tror att det är landets största. Brukar inte finnas nåt att köpa för mig men det är en stämning att gå runt, lite kokta munkar till kaffet brukar det bli iaf.

Annars är det lågpriskläder, 10-pack strumpor och t-shirtar där det står "lik mamma men söt ändå", typ..

Ha en skön valborg Lena!

Kramar Lena

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Här uppe i norr har vi också vårkänslor men inte sommarkänslor som ni verkar ha!
Ikväll är majbrasor, korvgrillning vid elden och sång som gäller; Vintern rasat ut.....
Förstår att Ni inte kan elda!
Hälsningar från mig
Carin

StrandviksVillan sa...

Är det sant?? 33 grader - det måste väl ha varit sol på mätaren då?
Du är också flitig i trädgården! Det är ju så kul och spännande, jag är bara rädd att jag ska ta mig vatten över huvudet och skaffa mig för mycket jobb :P

Hos oss i Finland är det inte tradition med majbrasa, men maken är ändå ute ikväll och eldar lite kvistar och skräp. Annars firar vi inte nåt skilt... dottern övernattar hos farmor och äldre sonen har en övernattande kompis.

Önskar er en härlig kväll och en fin första maj!
Kram!

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vilka härliga bilder på din dotter:)
Här i Göteborgstrakten har vi oxå haft strålande sommarväder idag!

Åh vilka härliga blommor du planterat, flera av dem är mina favvisar:)

Ha en skön helg,

Kramis Jenny

Karin sa...

Det låter som en helt perfekt valborg (inte minst planterande av blommor!). Jag är precis hemkommen efter en tur på stan, med bla kortège och vårtal i trädgårdsföreningen. :) Kronärtskockor låter gott! Ha en skön kväll och trevlig helg! Kram Karin

Grodmamman sa...

Här fyller kusinen L år idag, så de senaste åren har vi firat Valborg hos henne och hennes familj! Idag blev det grillad fläskfilé med potatisgratäng och vi kunde sitta ute nästan hela tiden. Många glas vin blev det till!:)
Några 33 grader har vi inte haft, men ändå en härlig dag!:)
Visst är det så att man hellre grejar ute nu än inne. Jag skulle behöva ta en fight med kirskålen imorgon!:)
Kram

Annika Christensen sa...

Ohh vad underbart - saknar barnen när jag ser dessa bilder.
Vad gott det låter och vilken super fin bild.
Ju skitigare jag är dessto bättre mår jag, fast det har du nog redan fattat. Visst är det underbart med fingrarna i jorden??
Ha det riktigkt gott
Annika

LOPPISLIV sa...

Ja denna våren kan vi då inte klaga på, vilken underbart väder det varit dessa dagar. Härliga bilder på tösen i vattenspridaren. Kram Paula

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad härligt det ser ut!! Jag frågade faktiskt J igår om vart vår vattenspridare är men hittade inte den. Hittar jag den idag ska jag sätta igång den till ungarna... och gräsmattan :)

Kram Jenny

Tina sa...

Godmorgon!! :)
Här firades åxå Valborg utan brasa. Det eldades bara lite symboliskt i en skottkärra..?! medans min sambo i år hade äran att hålla det årliga vårtalet för byborna. Annars var det sol, värme, grill, vin och barnen ville bada...men mamman sa nej. :/ Ser ju nu att vattenspridaren hade varit ett alternativ. Kanske får bli idag. :)Hoppas du och din familj får ännu en underbar dag!!
Kram Tina

Tina sa...

Hej igen...Förresten, är det OK om jag länkar dig?:)

♥ Fyra årstider sa...

Vad mysigt med vatten spridaren..varmt har ni..vi har haft över 20 grader idag.
Kram Lotta

Bygatan sa...

Hej!

Har kollat datumen och det infaller på min första semestervecka så det vore jättekul att träffas. Vi får höras av närmare om tid & plats. Såå kul;-)

Kram Lena