torsdag 4 september 2008

AustinrosorJust nu njuter jag lite extra mycket av mina utsökta engelska rosor. Kan inte få nog av dem, helt enkelt. Man vill bara sluta ögonen och stoppa ner näsan och uppleva doften.
Jag har tre sorter, Heritage, Sharifa Asma och Generous Gardener.
De samsas så fint i sin lilla rabatt under köksfönstret. Eftersom de är ganska nyplanterade - de kom i jorden i juni - är grenarna än så länge för veka för att orka bära upp den rika blomskörden. Så igår förbarmade jag mig över de stackars överbelastade grenarna (och min gräsklippande make) och inhandlade två blomstöd på Flora Linnéa i Helsingborg. Det blev rostiga, bågformade stöd - hur enkla som helst. Rosorna har visat sin tacksamhet genom att slå ut flera av knopparna åt mig!
Måste bara få dela med mig ett uppslukande lästips, för er som har tid att bara försvinna från jorden några timmar om dagen, och låta er med ordens kraft föras till en annan värld, så främmande från vår... Gå till närmaste bibliotek och låna, eller ställ er på kö till mästerverket "Shantaram" av Gregory David Roberts. Om ni aldrig har varit i Indien, kommer ni alldeles säkert att känna att det måste bli av någon gång...
Nu ville jag lägga in en bild av boken här och har försökt med det sådär tio gånger...!! Vad gör jag för fel, den hamnar bara längst upp! AJ, det växer ut små djävulshorn i pannan!)
Nu ska jag besöka mina favoritbloggar innan flickorna kommer hem!
/Lena

16 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Hej gumman! Å så vackra STORA rosor du har! :) Fiiina.

Bilder man lägger in hamnar alltid högst upp. Du får gå in på den andra fliken där allt ligger i Html-kod. Så får du klippa och klistra in koden för bilden där du vill ha den. Titta där så förstår du nog vad jag menar.

Kram J

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

MEN, inte säger hon något heller..jag som har hoppats och hoppats på att du skulle starta en...välkommen HIT då till bloggvärlden!!

Åh vad glad jag blev, ska genast kolla runt ordentligt..blev så ivrig först att skriva några rader!

Ska lägga in dig i min lista direkt..och så ska jag göra "reklam" för två andra bloggar i mon..så då tar jag med din på en gång om det är ok?

Kram, och verkligen KUL att Jenny lyckades övertala dig till slut! ;)

LillaFlisan sa...

Välkommen! Jag är också ganska ny i bloggvärlden och det har verkligen berikat mig... Jag har "mött" så många kreativa, underbara och generösa bloggare med fantastiska hem och ideer på så kort tid!
Och så får man ju se så många underbara kissar (som din)också vilket verkligen glädjer en kattgalning som jag!
Kramar från flisan

Tidsmästarinnan sa...

Halloj!

Ooo, vilka rosor, jag tror jag dööör... Undrar om man kan plantera rosor nu på hösten, jag skulle så gärna vilja prova... men det får nog vara härdiga rackare om de ska överleva hemma hos oss.
Ska komma ihåg de rosnamn du skrev! Bilden är ju helt underbar.

Om bilderna: Man kan även klicka och dra bilden till rätt plats, den hamnar ju alltid högst upp först, som Jenny skrev.

Kram på dig!
Susanne

Leva som jag sa...

Så vackra rosor du har!!!! Så glad jag blir när du tar upp den absoluta bästa boken genom tiderna enligt mig Shantaram är gudomlig. Även min man håller med mig och tycker också att det är en av de bästa han läst och han läser mycket!! Har själv varit i Indien och rest i 6 månader, fantastiskt land.
Ha det fint
kramar M

MY WHITE COTTAGE sa...

Välkommen till bloggvärlden!

Dina rosor är helt fantastiska! Så underbart vackra...

Önskar dig en fin helg!
Kramar Jenny

PS. Krokarna i mitt badrum har jag köpt i en butik i Linköping som heter Systrarna Grön, men det var för ca 1 1/2 år sedan... Men du kan säkert hitta liknande i någon nätbutik som säljer lantlig inredning! :)

Tidsmästarinnan sa...

Hallå hallå, det är bara jag igen... tänkte bara säga att du har något att hämta inne hos mig!

Hej Svejs!
/Susanne

Useful Art sa...

Hejsan!
Kul med en ny blogg, hoppas du kommer tycka det är roligt, men det gör du nog, när man en gång har börjat är det svårt att slita sig :)

Jättevackra rosor!

/Sara

Sand mellan tårna sa...

Hihi.... jo, det är mitt badrum.... men frangipaniblommorna är helt oäkta! Inköpta i Thailand.... men de ser väldigt äkta ut....

Dermalogica är så bra, kan bara hålla med.... min favorit! Jag handlar från Hong Kong, till superbra pris.

Kolla länken

http://www.strawberrynet.com/

Där har jag alltid handlat.... aldrig varit några problem och supersnabb service!

Trevlig Helg!

Kram L

White Season sa...

Hallå! Och tack rara för din omtanke och allt gällande försäkringar... jag ska ta till mig det och styra upp det, nu har jag fått tid för röntgen i alla fall... Icke så kul det här..
Vad fina rosor du visar och så mycket sorter du berättar om, jag har precis vågat mig på rosor, lite vita new daun som klättrar lite fint.
Lycka till med din blogg, hit kommer jag in fler gånger och kikar.. Trevlig helg, Kram Malin

Skatan sa...

Hej! Kul att hitta hit :) Härliga rosenbilder och en fullkomligt underbar bild av din gurkbeprydda lilla tös!

Trevlig helg,

Skatan

Gårdsromantik sa...

Så vackra enorma puderrosa rosor!

Kram Maud

Malin/Vita hjärtan sa...

Hej!
Vad kul med en ny blogg. Jättevackra bilder!
Trevlig helg!
Kram Malin

Hem och Lycka sa...

Din blogg är underbar, välkommen till bloggvärlden!

Du har nåt att hämta hos mig.. ;-) kram!

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Välkommen till bloggvärlden. Den är stor och förunderlig. Mycket inspirerande och det finns hur många underbara bloggar som helst. Det är som ett spindelnät och man kan följa trådar överallt och hitta nya bloggar. Det är svårt att få till bilderna men där du väljer höger vänster eller centrerad brukar jag välja ingen då kan du flytta runt på korten lite bättre. Lycka till!
Må så gott
Marie

Line sa...

Hej...förstår precis din "nervositet" och frustration. Jag är oxå ny här i blogguniversum. Angående bilder så har jag kommit på att det allra enklaste är att i förväg bestämma i vilken ordning man vill att dom ska komma...men då måste man ju komma ihåg att den första man lägger in hamnar underst och den sista överst. Fast det blir gärna så att man får göra om om om...KRAM