måndag 22 september 2008

Blivande inredare?

Måste bara dela med mig av mina ljuvliga ungars härliga lek från igår! De är sju och tio år gamla och drar inte jämnt så långa stunder, i normala fall. Men - när Barbiedockorna, möblerna och alla småpryttlarna kommer fram, blir det alldeles tyst en lång stund.

Hej! Välkomna in till mig och ta en liten titt i mitt lilla hem!

Här har vi vardagsrummet med den öppna spisen. Jag älskar färska blommor och unnar mig nya varje vecka!

Här är mitt sovrum med nytt överkast och kudde från min egen butik. Min nalle ska alltid vara med!

I sovrummet har jag det lite lyxigt med TV. På hyllan under förvarar jag min laptop och MP3-spelaren - praktiskt! Var sak på sin plats!

Här ser ni mitt kompakta lilla kök i härliga pastellfärger. Just nu har jag tre hundar. Jag älskar djur!

Mitt kylskåp idag, kanske inte världens nyttigaste innehåll men jag är naturligt smal och behöver ALDRIG tänka på vad jag stoppar i mig. Gud vad livet kan vara orättvist, eller hur!

Diska måste man göra, tyvärr har jag inte plats för diskmaskin...

Min trevliga matplats. Jag dukar alltid vackert även när jag äter ensam. Som ni ser har jag färska blommor även här!


Lite som en parentes vill jag (alltså Lena, inte Barbie) bara påpeka att det känns lite märkligt att visa de här bilderna direkt efter uppmaningen att hjälpa till med insamling till förmån för Childhood. Vi har ju ett sådant materiellt överflöd! Vill ha, vill ha! Tänker på det när jag visar alla barnens prylar... Men - det får inte lämna en skugga på mina barns glädje!

Här hos oss har vi inga spelkonsoler (PlayStation/X-Box/Wii). Vi tycker att barnen ska röra på sig så mycket som möjligt, så även om det tjatas vareviga dag om att ALLA andra har, så försöker vi hålla fast vid den linje vi bestämt. Vill betona att detta är VÅR ståndpunkt och jag lägger mig inte i hur andra gör! Vi vill låta barnen använda sin fantasi i lek, måleri, snickeri etc. Därför har de haft fri tillgång till papper, tuschpennor, kritor mm och det har blivit en hel del Barbie-saker och populärast är helt klart möbler och husgeråd. Sist vi var i Ullared fick lillflickan ta sina födelsedagspengar och handla för. Det blev en sovrumsmöbel med tillbehör för 129 kronor.

Nu tar jag bloggpaus några dagar. Ska packa bilen imorgon och köra upp till vår stuga i Halland. Där ska jag njuta av enskildhet, fågelsång och havsbrus. Känner att jag behöver ladda batterierna då förhandlingarna med min arbetsgivare har sugit musten ur mig mer än jag anat. Jag klappar mig själv på axeln för att jag äntligen gör något för min egen skull! Kameran följer med...

Be careful out there! Kramar från Lena

9 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Vilka fina bilder Lena! Jättegulligt med Barbie... jag antar att det sakta men säkert kommer att inta vårt hus också så småningom (två små tjejer juh). Även om jag är ganska så övertygad om att det inom en snart framtid kommer att komma in ett sådant där förhatligt spel också... tyvärr inte jag som bestämmer om det här... utan mannen som gillar att spela själv :(

Hälsa dockorna! Dina alltså...

Kram J

Hem och Lycka sa...

Jösses vad fint, får man vara med och leka? ;-) kram!

Hem och Lycka sa...

Och tack förresten söta du för gulliga ord hos mig! Jo, idag känns det helt ok, håller på att smälta det ;-) kram!

Love Your Homes sa...

Hej Lena, jag frossar här i ditt inlägg med rosa, här finns ju bara grabbar som du vet.
Varje gång det ska bli nya små i släkt eller vänskap kretsen håller jag tummarna för en liten tjej så jag får härja loss i rosa o gull i butiken, för jag gillar att ge presenter.
Jag gillar också ditt initiativ med Childhood, har själv ett fadderbarn i Brasilien sen flera år. Alla små bidrag blir en stor å, i deras lilla by har de nu fått tillgång till eget färskt med eget reningsverk.
Kör försiktigt, Ingela

Sand mellan tårna sa...

Hej.

Bra gjort att länka Childhood!

Dina barbiebilder är superhärliga! Min dotter älskar Barbie & Bratz, skall visa henne ditt inlägg imorgon..... hon kommer att älska det! Förresten, komemr du ihåg bandet Aqua? jag bara älskade Baribegirl..... men schhh säg inte det högt!

Kram L

lottens vita och gröna sa...

ohhh här är det ljuva bilder för ett gammalt barbiefan, guuu vad jag har lekt med barbie!
ha det goast på din vistelse i stugan låten skönt! tack du varma för din hälsnig hos mig, den värmde!varmkram lotten

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Nu önskar jag nästan jag vore barn igen! Suuperfina bilder,,min dotter har massor hon med och jag har tänkt glasa in barbie-huset sen då de ej leker med de t längre med alla tillbehör i..älskar barbies!

Kram Linda

londonhem sa...

vilka harliga bilder!! ja snart kommer nog min dotter att borja leka med barbie skall bli lite skont att slippa fotbollarna som ligger over hela tradgarden och hos alla grannarna :o)
ja hemma hos oss malas det mycket mycket vilket jag alskar
kram
anna

Hem och Lycka sa...

Ha en härlig tripp! kram