torsdag 18 september 2008

Tur...... kändes det som att jag hade igår! Flickorna, som hade hel studiedag, och jag steg upp tidigt, bredde mackor och packade in oss i bilen. På vägen hämtade vi upp mamma/mormor som ville följa med till Gekås i Ullared. Pappa/morfar tycker ju att det räcker att vara där en timme, sen sitter han och gruffar tillsammans med de andra gubbarna och undrar vad det är som kan ta sån tid? Då var det ju skönt för lilla mamma att få gå några timmar i lugn och ro och kanske köpa mer än det som stod på inköpslappen.


Egentligen var tanken att jag skulle köpa höststövlar till flickorna på Sko Boo för där säljer de t ex Timberlandskor flera hundra kronor billigare än i affären på fina gatan. Men tji fick vi för det var slut i deras storlekar. Man kan inte ha tur med allt!


Det var mest "tråksaker" som följde med hem, ni vet påfyllning i badrumsskåpen och skafferiet. Kläder har jag faktiskt slutat köpa där. Ytterkläder till barnen är okej, men det andra har jag blivit besviken på för många gånger.


Men några fynd gjorde jag, bl a de små, vita portionspajformarna ni ser här ovan. Tänker bjuda på blåbärspaj i dem på söndag. Den crèmevita mjölkkannan hittade jag i en av butikerna utanför, i den ska jag ha varm mjölk med kardemumma och lite råsocker, det är så gott att hälla i kaffet.


Sen körde vi hemåt, gjorde en chansning och svängde in på den lilla vägen som bär till Country Style's urmysiga affär utanför Vinberg. Men det var stängt, kanske tur det för jag drabbas av allvarlig köpfeber varje gång jag är där. Så det var tur i oturen. (Men det hindrar ju inte mig från att gå in på hemsidan och klicka hem den där Cath Kidston-handcrèmen som jag vill ha, och lite annat också).


Nu skulle lilla mamma hem, barnen var trötta och ville titta på Disneychannel hos mormor och morfar. Då passade jag på att ta en tur till Lettlandshjälpen, där jag fyndade en tvättbräda för 25 kr. TUR! Det bidde tre fina gamla smörknivar från Gense också, 5 kr/st.


När jag kom tillbaka hade mamma en överraskning. Hon hade rensat i sina skåp och undrade lite försynt om jag kanske var intresserad av gamla handbroderade örngott med virkade spetsar. Kanske att jag ville ha några gamla överlakan också. Då skulle hon ju bli så glad för hon använder dem aldrig och behöver mer plats i garderoberna...! Eh, intresserad...? Det kallar jag för TUR!


Jag har inte haft någonting efter min mormor, det lilla som fanns att ärva fick ju mamma och mina mostrar. TACK mamma, jag älskar dem! De ligger just nu i tvättmaskinen med en stor dos Klorin. I eftermiddag ska de få hänga på tork utomhus och så ska jag sitta med en stor kopp te och bara njuta av den vackra synen!


Kram på er alla från mig!

PS Oj då, jag glömde ju, skulle ju berätta om något spännande som hade hänt! Det får bli väldigt kort här: I måndags skrev jag på en överenskommelse med min gamla arbetsgivare som ger mig ett avgångsvederlag (skadestånd) och som är väldigt viktigt för mig eftersom det ger mig ett slags upprättelse för hur illa jag har blivit behandlad sedan jag kraschade. Nu blir jag fri från min gamla arbetsplats och kan börja på något nytt! Tryggheten det innebar med en anställning byter jag nu mot osäkerhet, men den har jag i vart fall valt själv! DS

6 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Vilken tur du har med arbgivaren!! Hur lyckades du?! Skönt att stänga det kapitlet o få starta på nytt igen...

Så glad för din skull, vet ju också vad det betyder...

Varma kramar

Mimmi sa...

Hej! Så himla rätt att du får en slags upprättelse till slut. Fina saker du har shoppat! Jag såg din fråga i min blogg och tänkte svara här, för enkelhetens skull. Tapetbården i Lisas rum kommer från Sandbergs tapeter, den heter Lotta, om jag minns rätt!
Lycka till med allt!
Kram /mimmi

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära vän! Nu är det TREDJE gången jag försöker att läsa genom ditt inlägg i LUGN och RO... blir bara avbruten. Men nu har jag fått i barnen lite mat och Ina sover. Puh.

Vilken fin liten mjölkkanna! Den var ju helt perfekt. Precis en sådan du letat efter. Och formarna var ju jättesöta!

Längtar tills jag får komma och se de fina örngotten också!

Kram Jena

LenaMarianne sa...

Modigt gjort!
Lycka till!

Sextiotalsvillan sa...

Vilka fina fynd du gjort! Hade själv tänkt att ta svängen om GeKå´s snart... får se om det blir av!

Trevlig helg!!
Maria

Karin A sa...

Hej hej! Ja men det där kan man ju kalla tur. :) Tvättbrädan är verkligen störtskön och gamla spetslakan har man ju alltid användning för. Om man inte vill bädda med dem kan de användas som gardiner eller dukar...

Ja, mammas ingefärspäron! Inte dumt alls...Trevlig helg! Kram Karin