måndag 15 september 2008

En härlig, höstig dag...

har det varit här i Skåne. Det var kallt, bara 5 grader när vi steg upp i morse. Klar morgon, vacker himmel. Luften är lätt att andas. Vi fick leta djupt i lådorna efter fingervantar så vi inte skulle frysa om små och stora händer när vi cyklade till skolan. Storflickan lyckades få ihop ett helt par i samma färg men lillflickan fick nöja sig med en rosa och en svart. Med andra ord - hösten är här för att stanna.Tog mig en liten tur till Rusta för det är så många här på bloggen som fyndar både det ena och det andra där. Idag fyndade jag böcker, bl a den här:

Underbara bilder och mjukband, 29 kr! Nu ska det bli äkta napolitansk pizza här till helgen!

Sen blev det en tur till det STORA köpcentrat och varsitt trepack fingervantar åt mina små damer.

Efter min korv stroganoff-lunch (nu är det dagbok här på riktigt!) tog jag min älskade hoj och cyklade iväg till Sofiero Blomster och Trädgårdshandel. Det gör jag ofta bara för atmosfären och de vackra arrangemangen. Bilderna fick jag ta utomhus för de vill inte att man fotograferar inne.

Jag vill oftast köpa allt där inne men idag fick bara den här lilla krabaten följa med hem... Hon ville verkligen bo hos oss och jag kände att hon strävade efter att bli min dagliga påminnelse om att jag inte ska ha för bråttom...
Sen skrev jag upp mig på en lista för blomsterbinderi, kurser som Anna Leibel håller under hösten. Det är INTE första gången jag skriver upp mig, men sen, när det blir dags så unnar jag mig aldrig att gå, det är ju inte gratis precis... Men i år SKA jag gå!
Måste bara visa en bild av min fina lykta i plåt som jag köpte där för länge sen. Den rostar fort utomhus, så hos mig får den stanna inne. Fina detaljer.Till sist - tack alla ni för era omtänksamma kommentarer till mitt förra inlägg! Jag kände att jag var tvungen att få det ur mig, ur systemet. Idag har något spännande hänt som jag ska skriva mer om i nästa inlägg!

Tills dess - arrividerci!

Lena

9 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Men LENA! Vad är det för spännande som har hänt idag som du inte har berättat för mig!!? Nu blir jag nyfiken... jag måste ju ha lite förhandsinfo vet du! :)

Love ya!

Kram J

Annika Christensen sa...

Ja du det är fin affär och det är alltid så att man har mer smak än pengar.
Vad spännande det låter väntar för att höra dagens händelse.
annika

Annika Christensen sa...

Hej igen.
Du skall veta att ´tack vare min trädgård så kom jag tillbaka till arbetslivet fast inte som förskollärare utan som trädgårdsfotograf.
Naturen är läkande.
Skicka mejl så kan jag betätta mera.
www.naturligating.se
där hittar du min mejl adress och lite mera om mig.
Annika

En inredoholic sa...

Bone China Candlebowl heter märket på mitt ljus.

Ha en bra vecka kram kram Jannice

Karin A sa...

När jag ser min trädgårdskeramiksnigel kommer jag tänka på dig och på att jag ska dra ner på takten! :) Vilken härlig "godisbutik" du besökte...

Kram Karin

Hem och Lycka sa...

Myysiga bilder! Angående det där med bilder från TV och att publicera dem med tillåtelse - jag har fått ett presslogin till både SVT och TV4, därav möjligheten för mig att lägga in högupplösta bilder. kram!

Karin A sa...

Åhh du är för söt du! Ska försöka förklara. Visst använder jag Photoshop (skärpa, kontrast, ljussättning osv.) när det behövs men gör aldrig bakgrunden mer oskarp (kortskärpedjup). Det kan jag tacka mitt fina, dock ej så dyra, objektiv från Nikon för...med det kan man nämligen få till ovanligt kort skärpedjup. :)

Berättar gärna mer om du vill (fast svårt när jag inte vet vad du fotar med för någon kamera).

Tack för dina härliga kommentarer! Kram Karin

Hem och Lycka sa...

Hihi, vad söt du är! Nej, du har inte missat reportaget - det kommer på söndag! *pirrig* kram!

Grodmamman sa...

Härliga bilder du visar! Och visst behöver man någon ibland som påminner en om att ta det lite lugnt!=)
Kram