söndag 7 september 2008

Söndag morgon

är något alldeles speciellt här hemma hos oss. Maken brukar åka till bageriet och köpa färska bullar och croissanter. Sedan sitter vi tillsammans, tänder en massa ljus, pratar, läser söndagstidningen, kryper upp i soffan och går i morgonrock till lunch.


Men idag är inte maken hemma, så det bidde ingen bulleverans... Med Leilas bakbok i högsta hugg, bestämde jag mig hastigt och lustigt att då fick det bli lite EXTRA mysigt idag, så jag bakade SCONES! Tog Leilas grundrecept och - jag lovar - det blev kanongott!

Man penslar de utstansade sconesen med ägg och strösslar sedan över råsocker och mandelspån. Det blir pricken över i!

Gissa om vi är övermätta nu! Hur ser era söndagsmorgnar ut? Nyfiken!

Måste nog visa en liten bild av min LEKSAKS-symaskin också... Bilderna igår visade ju inte riktigt, HUR liten den är?

Söt va? Ha en riktigt härlig söndag nu. I eftermiddag ska jag KANSKE försöka lägga in en sån där lista över bloggar jag brukar besöka och en text om copyskydd på mina bilder. Men det är ju söndag så det kanske blir en god middagslur i stället!

Kram/Lena

14 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Åh så smaskigt det ser ut! Nu när du provat receptet en gång förväntar jag mig att bli bjuden på nästa gång! :) Leilas kokbok måste jag införskaffa och en sådandär sconesform måste jag ju också ha... det visste jag inte innan jag såg din. Men nu KÄNNER jag att jag måste ha en sådan ;)

Kram J

Hem och Lycka sa...

Nä men du, var den så liten - gud så SÖT! Symaskinen alltså.

Mums, scones och söndagsfrukost. Måste nog inför det här också. Jag köpte faktiskt utstansare när vi var i Danmark, bra grej det där, mina ser annars ut som en femåring har gjort dem ;-) kram!

Hagbacken sa...

Åhh stoort grattis till alla utmärkelser, dem är du värd! Vilken söt liten symaskin..den kommer bli jättefin på dotterns rum!

och vad duktig HON är...uppe i ottan och bakar...ser riktigt mumsigt ut! Ha en skön em!

Kram Linda

Useful Art sa...

Hej igen!
Jag är också en succer för helgfrukostar, och särskilt för scones. Bakar det relativt ofta, oftast vanliga som avnjutes med ost och marmelad rykande färska men nu har jag kommit på att man kan ju variera i en oändlighet. Gjorde chokladscones för ett tag sen som man åt med creem cheese och hallon. Supergott och ändå inte så söta. Annars äter vi oftast ägg och kaviarsmörgås med en stor kopp te en vanlig helgfrukost :)

Grattis till alla utmärkelser och ha en fortsatt trevli söndagskväll!

/Sara

Jes/Vita villa vila sa...

Okey först blir jag HELT betagen i er söndag med croissanter och annat mums och sedan får jag se den lilla symaskinen & faller pladask - sååå söt! Vilket urmysigt inlägg vännen!

Ha en fortsatt fin söndag!

Kram Jes

Karin sa...

Hej! Vilken söt symaskin och sconsen ser ju helt fantastiskt goda ut. Så praktiskt med en sconesform. Bakade muffins idag och insåg att jag nog måste ha en muffinsform så att det blir lite finare i formen i fortsättningen. Kul att du kikade in hos mig. :) Ha det gott! Kram Karin

Lilla Blanka sa...

Hej Lena!

Åh det låter ju underbart..! man kanske kan smyga sig hem till er en söndagmorgon och vara med och kalasa ;) Bilderna är ju alldeles underbara...!

Kram och tack för dina kloka och snälla ord inne hos mig!

Mia

Mjuka sa...

Hennes scones är supergoda. Vi provade med choklad i, smaskens!!
kramkram Malin

Goa sa...

Hej Lena!
Gissa om jag blev GLAD när jag förstod att det var du..:)
Välkommen till vår ljuva värld..:)
Och vilka underbara inlägg!
Här kommer jag att vara en flitig besökare..:)
Söndagsmorgon med gott, det tillhör också vår tradition...mysigt!

Grattis till alla awarder och ha den bästa veckan!!!
Största kramen...

Mizty sa...

Hej Lena

Har läst om dina "problem" med knappandet och html-koder. Själv kör jag med tipset som ja läste på en annan blogg, Windows Live Writer, som man kan hämta hem - superenkelt att använda, skapa inlägg när som och publicera när man vill. Har du frågor om det ska jag gärna försöka besvara dom, annars kan kanske ursprungsbloggerskan också vara till hjälp.

Hälsar en annan skånska / Mizty

rosenfröjd sa...

vilka mysiga söndagar ni har. När vårt hus är klart hoppas jag att vi också får tid för mer mys och pys.

Och du..symaskinen var ju bara för läcker!

kram/
¨M¨

Hagbacken sa...

Tack vännen för dina ord..önskar det vore så enkelt..de RIKTIGA problemen är mer komplicerade än så..du vet mår man dåligt kommer allt upp. Jag skrev om det jag KUNDE skriva på en blogg...men jag håller absolut med dig. tack för dina stöttande ord! Det blir nog bra till slut!

Strör lite lycko-glitter över dig//Linda

♥ Franska Liljan ♥ sa...

Leilas kokbok kan rädda vilken situation som helst! hon är min favvo!!!

Kram Helena/franska liljan

Hela rubbet sa...

de var då en ursöt liten symaskin du har